13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSex si santaj a la grec

Sex si santaj a la grec

Un oficial din Ministerul Culturii a incercat sa se sinucida.

Amanta care l-a santajat e in arest.

Un scandal cu iz de dramoleta tine prima pagina a ziarelor din Grecia: Christos Zachopoulos, secretar general al Ministerului Culturii si responsabil cu antichitatile, a incercat sa se sinucida, aruncandu-se de la etajul patru, dupa ce o angajata cu care avea o aventura l-ar fi santajat cu inregistrari compromitatoare.

Zachopoulos (54 de ani) a demisionat si se afla inca la spital, cu fracturi multiple, in timp ce Evdokia Tsekou (35 de ani) se afla in arestul politiei, acuzata de santaj si instigare la sinucidere. Tsekou s-a declarat joi pregatita sa recunoasca faptul ca a avut o aventura cu oficialul grec, desi initial negase acest lucru. Ea sustine insa ca nu ar fi fost implicata in presupusul santaj.
Obiectul delict, un DVD cu scene erotice intre Zachopoulos si Tsekou, a intrat in posesia purtatorului de cuvant al premierului, Yannis Adrianos, care l-a predat procuraturii a doua zi dupa ce fostul oficial a incercat sa se sinucida. Adrianos a refuzat sa dea numele jurnalistului care i-a livrat DVD-ul, invocand principiul protejarii surselor.

Procuratura din Atena a deschis o ancheta in acest caz, in timp ce liderul opozitiei socialiste PASOK, George Papanderou, a promis ca va dezbate luni in Parlament cazul Zachopoulos. Ministrul de Externe, Dora Bakoyannis, a criticat presa si opozitia pentru acest scandal, considerand ca ar fi vorba de "politica prin gaura cheii, de cea mai joasa speta".
Zachopoulos, prieten vechi al premierului Costas Caramanlis, a detinut functia de secretar general al Ministerului Culturii din 2004, de la venirea dreptei la putere. In toamna acestui an, fostul oficial a starnit furia establishmentului cultural elen prin proiectul sau de demolare a unei cladiri art deco din centrul Atenei, pe motiv ca ar obtura privelistea noului muzeu al Acropolei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă