22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialSetila a ajuns la Targu Neamt

Setila a ajuns la Targu Neamt

Locuitorii unui bloc din Targu Neamt sunt obligati sa plateasca 2.750 metri cubi, adica 2,75 milioane de litri, de apa, trecuta la pierderi pentru luna februarie de catre furnizorul local Acvaterm. Nemultumitii din acest bloc, G3, au cerut explicatii furnizorului de utilitati, care a stabilit ca fiecare apartament sa achite cate 150.000 de lei vechi, timp de patru luni consecutiv, pentru pierderile de apa din acest imobil, desi nu toti se considera responsabili pentru situatia in care s-a ajuns. „Am fost instiintati ca trebuie sa achitam 2.750 metri cubi de apa, reprezentand pierderi. Pentru ce? Nu mi se pare corect sa platim toti pentru unul sau altul care nici macar nu locuieste in bloc”, a declarat unul din locuitori.

Justificari

Conducerea firmei Acvaterm spune ca aceste pierderi au o justificare reala. „Am avut o teava sparta la subsol, unde am intervenit cu reparatii destul de tarziu, pentru ca nu am fost anuntati de nici unul dintre locatari. Apoi, s-a intamplat sa fie o pierdere de apa la una dintre garsonierele nelocuite. Asa s-a ajuns la 2.750 metri cubi de apa pierduta. Aceasta cantitate a fost impartita, ca plata esalonata, pe patru luni, fiecarei familii. Din calculele facute a rezultat suma de 150.000 lei pentru fiecare locuinta pe luna, ceea ce nu ni se pare foarte mult. Nu am facut nimic ilegal, cat s-a inregistrat pe apometrul general, atat am facturat. Si tineti cont ca locatarii au fost scutiti de penalizari si de plata canalizarii”, a declarat directorul Acvaterm Targu Neamt, Iustin Lungu.

Socoteala platitorului

Temperaturile foarte scazute din lunile ianuarie si februarie au cauzat nenumarate defectiuni la conductele de apa. Lucratorii societatii Acvaterm au contabilizat, in aceste luni, aproximativ 200 de interventii. Insa pentru cei care sunt obligati sa suporte cheltuielile socoteala tot nu iese. „Stau si ma gandesc si nu imi imaginez unde se poate pierde atata apa. Reprezentantii Acvaterm zic ca se pierde la subsol. Asta inseamna ca blocul meu sta pe apa – pluteste. Foarte interesant. Ar trebui sa-i chem pe cei de la Cartea Recordurilor, poate asa ne facem si noi cunoscuti cu ceva. Vorbind serios, cei de la Acvaterm au o nesimtire iesita din comun. Cum sa pui pierderi de domeniul miilor de metri cubi de apa la un bloc? Eu consum in jur de 0,3 metri cubi pe luna si platesc pentru pierderile de apa pe care nu le inteleg, ori pentru prostia unora carora le este lene sa remedieze defectiunile”, se plange unul dintre proprietarii de locuinta din blocul G3.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă