15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSesizare ANAF către CSM, în dosarul insolvenţei Realitatea

Sesizare ANAF către CSM, în dosarul insolvenţei Realitatea

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut o sesizare către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la dosarul de insolvenţă al companiei-mamă a postului Realitatea TV, Realitatea Media, şi a precizat că este lăsată să îşi continue activitatea, deşi au trecut patru ani de la deschiderea procedurii insolvenţei, potrivit HotNews.

Mai mult, Inspecţia Judiciară a apreciat că “nu au fost constatate indicii” privind abaterile disciplinare sau deontologice în cazul judecătorului reclamat de ANAF, astfel că sesizarea a fost clasată.

Sesizarea a venit la patru ani după ce Compania Realitatea Media a intrat în insolvenţă. Potrivit fiscului, modul în care se desfăşoară procedura insolvenţei faţă de companie încalcă legea din 2006, cu privire la procedura insolvenţei, care era în vigoare atunci când a fost deschisă procedura. În aceste condiţii, “debitoarea SC Realitatea Media SA este lăsată să-şi continue activitatea, acumulând datorii noi, neachitând practic niciuna născută pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, “fără să fie supravegheată sub nicio formă”.

ANAF acuza că, sub supravegherea judecatorului sindic,”s-au luat măsuri incoerente şi neconforme cu prevederile legale incidente”, atât în dosarul propriu-zis de insolvenţă, cât şi în dosarele adiacente şi derivate.

Mai mult, Fiscul a explicat că şansele creditorilor de a recupera o parte din creanţe sunt “compromise”, potrivit sursei citate.

La finalul lunii octombrie, Inspecţia Judiciară a transmis că “nu au fost constatate indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare sau a vreunei încălcări a codului deontologic, astfel cum sunt acestea reglementate”. 

 

Cele mai citite

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă