13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialServiciul de Paza si Protectie, sediu nou langa Palatul Cotroceni

Serviciul de Paza si Protectie, sediu nou langa Palatul Cotroceni

Multumita Guvernului, SPP a preluat un teren de la MApN pe care va construi noul sediu. Inca nu se stie cat va costa si, in asteptarea proiectului de constructie, s-au apucat de demolari.
Prin doua hotarari de Guvern, una din 2004 si una din 2005, Serviciul de Protectie si Paza a preluat de la Ministerul Apararii Nationale un teren de pe strada Geniului, in zona Palatului Cotroceni. Deocamdata a inceput demolarea a 18 cladiri ce au apartinut MApN, lucrare care va dura aproximatix 4 luni. Pe spatiul ce va ramane liber va fi construit noul sediu al SPP. Potrivit unui comunicat de la SPP, "necesitatea constituirii unui nou sediu a aparut ca urmare a extinderii activitatii in noile conditii impuse de integrarea europeana". Purtatorul de cuvant al Serviciului de Protectie si Paza, Bogdan Onea, spune ca ,,intre timp, va fi elaborat proiectul de constructie si se va organiza licitatia pentru a desemna firma care va realiza noul sediu. Va fi o cladire centrala, cu spatii de garare, sala de pregatire, de sport".
Reprezentantii serviciului au declarat ca abia dupa finalizarea proiectului vor putea avea si un deviz estimativ in privinta costurilor de constructie. SPP trebuie sa se mute intr-un nou sediu dupa ce a predat Camerei Deputatilor spatiile ocupate la Palatul Parlamentului, unde se afla Punctul de Comanda, Centrul de expertiza si asistenta psihologica, precum si alte birouri.

 

PROIECT
Va fi o cladire centrala, cu spatii de garare, sala de pregatire, de sport.
Noul sediu se va desfasura pe aproximativ 8.850 mp si va cuprinde 8 corpuri de cladire. Sediul va avea un complex sportiv, un poligon subteran, un centru de expertiza si pregatire profesionala si un pavilion central.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă