24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialServicii prompte de... blocare a rotilor

Servicii prompte de… blocare a rotilor

Un profesor de la Colegiul National „Petru Rares” Piatra Neamt se considera indreptatit sa actioneze in instanta firma care a pus mana pe exploatarea parcarilor cu plata din localitate, Xdatasoft SRL. Profesorul Ioan Amironoaie considera ca a fost victima mai multor abuzuri comise din exces de zel: „ingradirea libertatii de miscare a unui om liber, producerea de daune materiale prin avarierea caroseriei in mod vadit intentionat, subminarea morala a unui cadru didactic care, sub privirile ingaduitoare ale elevilor sai, a fost nevoit sa schimbe pneuri”. Ioan Amironoaie si-a gasit masina cu rotile blocate in ultima zi de scoala inainte de vacanta de Pasti, in fata liceului la care preda.
Profesorul sustine ca venise cu autoturismul la locul de munca si ca l-a parcat regulamentar in spatiul amenajat in fata acestei institutii de invatamant.
In plus, cand angajatii Xdatasoft au blocat rotile, au lovit puternic aripa sub care au montat dispozitivul.

Afacerea Xdatasoft

Afacerea exploatarii parcarilor publice din Piatra Neamt de catre firma particulara Xdatasoft poarta marca echipei care s-a instalat la Primarie sub aripa liberala a lui Gheorghe Stefan, omul de fotbal cunoscut mai mult ca Pinalti. Administratia stabilita dupa cele mai recente alegeri locale a cedat, prin licitatie, dreptul de a incasa bani pentru parcarea autoturismelor unei firme care avea ca obiect principal de activitate crearea de programe pentru calculator. Nu avusese nici un angajat. In plus, unul dintre cei doi asociati ai SRL-ului, Claudiu Stafie, a fost numit, anterior, de catre aceeasi echipa, director al firmei pe care o va uzurpa ulterior, Parking SA. Parking SA, la care Consiliul Local Piatra Neamt era actionarul principal, nu facea decat sa incaseze banii de la populatie pentru rezervarea parcarilor de pe domeniul public. Acum acest lucru este facut, mai eficient, de Xdatasoft. Contribuabilii sunt foarte nemultumiti ca, in afara de a lua bani, Xdatasoft nu asigura nimic pentru siguranta autovehiculelor pe timpul cat sunt parcate cu plata. Doar avertizeaza soferii, pe bonul pe care il da pentru banii incasati, sa nu lase in masini lucruri de valoare. In plus, blocarea rotilor intervine la doar cateva minute de la expirarea timpului platit, dupa care este nevoie de 500.000 lei pentru a elibera autoturismul. Din aceasta afacere Primaria Piatra Neamt nu primeste de la Xdatasoft decat 25% (fara TVA) din valoarea tichetelor si abonamentelor vandute, precum si 20% din valoarea (fara TVA) a taxelor percepute pentru operatiunile de blocare-deblocare a rotilor, precum si de ridicare a masinilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă