10.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialȘeriful care îndemna la revoltă cu furci și torțe a fost numit...

Șeriful care îndemna la revoltă cu furci și torțe a fost numit adjunct la Ministerul Securității Interne din SUA

Președintele SUA l-a numit pe șeriful din Milwakee adjunct al titularului portofoliului de la Ministerul Securității Interne, John Kelly. David Clarke, devenit celebru ca șeriful din Milwaukee, a ajuns unul dintre adjuncți, din 17 mai, promovarea fiind făcută publică la un post de radio din Wisconsin.

Clarke a fost acuzat recent de fapte grave, după ce un om suferind de tulburări mentale a murit din cauza "deshidratării acute" într-o închisoare din Milwaukee, de care șeriful era responsabil. Deținutul, în vârstă  de 38 de ani, considerat scandalagiu de către gardieni, fusese privat de apa în mod deliberat în celula sa timp de șapte zile.

Șerifului l-a susținut puternic pe Donald Trump în timpul campaniei sale prezidențiale, primind onoarea de a se exprima la tribuna Convenției de investitură a Partidului Republican. David Clarke, categorisit drept ultraconservator de către cercurile libertariene, susține promisiunea emblematică a președintelui, respectiv construirea unui zid de-a lungul întregii frontiere intre SUA si Mexic.

David Clarke mai este cunoscut pentru intervențiile sale la Fox News și de la tribuna National Rifle Association (NRA), numărul 1 in materie de lobby în favoarea armelor în SUA. De asemenea șeriful a criticat cu regularitate Black Lives Matter, o mișcare ce denunță abuzurile politiei.

Șeriful din Milwaukee a mai făcut și alte declarați controversate. Astfel el a afirmat ca reținerea armelor de către naziști i-a lăsat pe evrei "fără apărare în fața atacurilor". Într-un mesaj pe Twitter în care denunța ”corupția generalizată din administrația Obama”, el a apreciat că a venit timpul să se recurgă la "furci si la torțe". Într-un alt mesaj, emis  la sfârșitul lunii ianuarie, el a lansat un apel de a se trece la o ”ofensiva serioasă împotriva manifestanților care protestau în aeroporturi” împotriva decretului antiimigrație a lui Donald Trump, măsura ce a fusese suspendată de aproape patru luni.

Cele mai citite

MAE, atenționare de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente...

S-a stabilit grupa României la EURO 2024: Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B

Naţionala României şi-a aflat adversarii de la Campionatul European de anul viitor, găzduit de Germania. Tragerea la sorţi a început la ora 19.00, la...
00:00:34

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă