23.7 C
București
luni, 10 iunie 2024
AcasăSpecialSeria incendierilor in stil mafiot continua la Piatra Neamt

Seria incendierilor in stil mafiot continua la Piatra Neamt

Un nou autoturism de lux a fost incendiat in Piatra Neamt, apartinand tot unuia dintre fratii Craciun, in noaptea de noua spre zece mai, in jurul orei 3.

Politia municipiului Piatra Neamt a fost sesizata despre faptul ca pe strada Privighetorii, intr-o parcare amenajata intre blocuri, a izbucnit un incendiu la un autoturism Mercedes Benz E270, fabricat in 2003. Autoturismul este proprietatea unei societati comerciale si era folosit de unul dintre celebrii frati Mararu, Bogdan. Acesta spune ca autoturismul a costat 30.000 de euro, cand l-a cumparat, in 2003. Cercetarile politistilor au dus deja la ipoteza ca incendiul a fost provocat intentionat, in apropierea locului in care a ars Mercedesul fiind gasit un bidon de plastic in care fusese benzina. Aceasta incendiere este doar cea mai recenta dintr-o serie terifianta.

Incendieri in serie

O cladire apartinand unuia dintre fratii Mararu, traficanti de masini condamnati deja la inchisoare de o prima instanta, a fost incendiata in cea de-a doua zi a Pastelui din aceasta primavara, pagubele fiind estimate la trei miliarde de lei. Pompierii au descoperit la ultimul etaj al cladirii un bidon de treizeci de litri care mai avea ceva benzina in el si o butelie de aragaz. Cladirea, cu trei etaje si mansarda, aflata in zona de lux a orasului, pe strada Petru Movila, nu era inca finalizata si urma sa devina hotel. In decembrie 2004, a fost incendiat Cazinoul OK, care este al lui Bogdan Mararu. La sfarsitul anului trecut, un autoturism de lux Audi A8, ce apartinea lui Gheorghe Catalin Mararu, a fost incendiat intentionat, chiar in fata locuintei acestuia, de pe Bulevardul Traian, atentatul fiind filmat de camerele de supraveghere ale proprietarului. La inceputul lunii februarie din acest an, o alta limuzina a lui Mararu, un Porsche Cayenne, a fost incendiata intentionat in fata Hotelului Central din Piatra Neamt. In nici unul dintre aceste cazuri autorii nu au fost identificati. De asemenea, in nici unul dintre cazuri nu au fost platite asigurarile, constatandu-se intentia incendiatoare.

Ipoteze

Desi legea tacerii a fost sparta doar cu mare dificultate, ipotezele in cazul acestor incendieri sunt dintre cele mai ingrijoratoare. Gheorghe Mararu declara, la scurta vreme dupa ce a fost incendiata cladirea, ca el a spus politistilor cine crede el ca este autorul seriei de incendieri, dar ca politistii il protejeaza pe acel personaj misterios. La randul sau, seful Inspectoratului de Politie al judetului Neamt, recent pensionatul Nistor Carbunariu, declara ca unii dintre politisti ar avea legatura cu lumea interlopa, de la care ar fi primit masini, fara sa dea insa detalii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă