21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSerghei Lavrov: Protestatarii din Kiev au vrut să provoace o vărsare de...

Serghei Lavrov: Protestatarii din Kiev au vrut să provoace o vărsare de sânge

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că protestele violente din faţa ambasadei Rusiei de la Kiev au fost iniţiate cu scopul de a ocupa clădirea reprezentanţei şi de a provoca "vărsarea de sânge", relatează agenţia RIA Novosti.

"Diplomaţii noştri consideră că scopul protestatarilor a fost de a ocupa ambasada. De asemenea, avem motive să credem că ei au vrut să provoace o vărsare de sânge", a afirmat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a adăugat că un rol important în desfăşurarea acestor proteste l-a jucat batalionul "Azov", care "a fost creat şi sponsorizat de actualul guvernator al regiunii Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski".

El a condamnat acţiunile violente ale manifestanţilor şi şi-a exprimat "dezamăgirea" faţă de poziţia Occidentului, care "a refuzat să ne susţină în această situaţie".

"Occidentalii, care susţin autorităţile de la Kiev, au un prilej bun de a se gândi cum aceste autorităţi îşi respectă atribuţiile", a adăugat Lavrov.

Sute de persoane au atacat, sâmbătă seara, ambasada Rusiei din Kiev, după ce insurgenţi proruşi au doborât un avion militar ucrainean, provocând moartea a 49 de persoane.

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...
Ultima oră
Pe aceeași temă