15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialSeparatiştii proruşi avertizează că la Doneţk nu va avea loc scrutinul prezidenţial...

Separatiştii proruşi avertizează că la Doneţk nu va avea loc scrutinul prezidenţial ucrainean

Liderul prorus al "Republicii populare Doneţk", Denis Pucilin, a declarat că în această regiune din estul Ucrainei nu va avea loc niciun scrutin prezidenţial pe 25 mai, considerând că scrutinul este "nelegitim", relatează Mediafax.

"Organizarea scrutinului prezidenţial a fost decisă de un regim lipsit de legitimitate, astfel că şi scrutinul este nelegitim", a afirmat Denis Pucilin.

"Nu intenţionăm să participăm la acest scrutin şi nu se va desfăşura în regiunea Doneţk", a adăugat liderul separatist, aflat la Moscova pentru a asigura "susţinere mediatică" forţelor proruse din estul Ucrainei.

"Voi discuta cu politicieni ruşi în cursul vizitei următoare, după desfăşurarea referendumului pentru independenţa Republicii Doneţk", pe care separatiştii speră să îl organizeze pe 11 mai, a adăugat Pucilin.

Oraşul Donețk se află de aproape o lună de zile sub controlul activiștilor proruși. Sediul administraţiei regionale a fost capturat pe 6 aprilie, iar cel al primăriei pe 16 aprilie.

Șeful administrației din Donețk, Serghei Tarura, și primarul orașului, Aleksandr Lukianchenko, s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Aleksandr Turchynov pentru a-i cere să aprobe un referendum de independență al regiunii.

Cele mai citite

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă