17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSenatul SUA a aprobat numirea noului ambasador american la Moscova

Senatul SUA a aprobat numirea noului ambasador american la Moscova

Senatul american a aprobat sâmbătă nominalizarea lui Michael McFaul, de către preşedintele Barack Obama, în postul de ambasador al Statelor Unite la Moscova, după eliminarea obiecţiilor legate de apărarea antirachetă, relatează AFP, scrie Mediafax.

Senatorii au aprobat în unanimitate numirea lui McFaul, care era membru al Consiliului naţional de securitate american.

Aprobarea a fost dată după ce senatorul republican Mark Kirk a renunţat la opoziţia sa faţă de nominalizarea lui Mike McFaul, în urma asigurărilor primite potrivit cărora administraţia Barack Obama nu va furniza informaţii sensibile Rusiei privind apărarea antirachetă. Senatorul se temea că datele vor ajunge în mâinile Teheranului.

Mark Kirk a renunţat după ce a primit o scrisoare de la Casa Albă care preciza: “Nu vom furniza Rusiei informaţii sensibile privind sistemul nostru de apărare antirachetă, care ar compromite în vreun fel securitatea noastră naţională”.

McFaul este considerat unul dintre artizanii “resetării” relaţiilor ruso-americane, intervenită la scurt timp după învestitura preşedintelui Obama în ianuarie 2009.

Blocarea numirii lui Michael McFaul ameninţa ca postul foarte sensibil de ambasador în Rusia să rămână vacant, în condiţiile în care actualul ambasador, John Beyrle, urmează să părăsească postul luna aceasta.

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă