19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSenatorul Voicu a ajuns în „iadul" arestului

Senatorul Voicu a ajuns în „iadul” arestului

Premieră în justiţia şi politica din România din ultimii ani: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ieri arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a unui parlamentar, senatorul PSD Cătălin Voicu. Acesta este acuzat de fals şi trafic de influenţă în favoarea oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.  Practic, senatorul PSD a ajuns după gratii în doar o săptămână de la avizul favorabil dat de Parlament solicitării DNA, de arestare a lui Voicu.  Aviz care, la rândul său, a venit la fel de repede, Legislativul rezolvând solicitarea procurorilor anticorupţie în mai puţin de 48 de ore. Ieri, pe timpul soluţionării ce­rerii de reţinere, Cătălin Voicu a fost asistat de avocatul Mihai Dinu. Asta, în condiţiile în care principalul apărător al senatorului PSD este Constanţa Robu, soţia fostului procuror general al României Gheorghe Robu. Una dintre explicaţii are în vedere o eventuală situaţie de incompatibilitate, întrucât Constanţa Robu a fost, la un moment dat, colegă cu judecătoarea de caz, Despina Mihai.

 

„De ce respiraţi şi nu muriţi”

Deşi până acum nu a evitat declaraţiile de presă, Cătălin Voicu a refuzat pe parcursul zilei de ieri să le vorbească ziariştilor din faţa ICCJ, rezumându-se la a-şi exprima încrederea deplină în justiţie şi  a face băşcălie de un jurnalist: „De ce respitaţi şi nu muriţi?”, l-a întrebat Voicu pe reporterul care îl întrebase de ce crede că DNA doreşte să-l cerceteze în stare de arest.

Ziua de ieri nu a fost una cu emoţii doar pentru Voicu. Dimineaţa a început prost şi pentru cei de la Curtea Supremă, care i-au făcut un favor, permiţându-i să intre prin spate in sediul instanţei, pentru a evita astfel întâlnirea ce presa.  Din verificările interne, făcute de ICCJ, a rezultat că senatorul a beneficiat de ajutorul grefierului Marius Nistor. Pentru acest gest, Marius Nistor urmează să fie anchetat disciplinar, iar la final se vor anunţa sancţiunile.  

 

Senatorul social-democrat are posibilitatea să atace această decizie prin recurs, în următoarele 24 de ore.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă