21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSEMIFINALE LIGA EUROPA Surpriză la Istanbul, Fenerbahce – Benfica 1-0. Basel -...

SEMIFINALE LIGA EUROPA Surpriză la Istanbul, Fenerbahce – Benfica 1-0. Basel – Chelsea 1-2

Prima manşă a semifinalelor Ligii Europa s-a încheiat cu rezultate nu foarte concludente, cu toate că Fenerbahce a produs surpriza. Turcii au învins Benfica, în timp ce londonezii de la Chelsea s-au impus, aşa cum era de aşteptat, în faţa lui Basel.

Cele două meciuri pot fi caracterizate prin ratări spectaculoase şi goluri puţine. Însă dacă o echipă merita mai mult să câştige în această seară aceasta este Fenerbahce. Turcii ar fi putut cu uşurinţă să încheie cu două-trei goluri diferenţă. Totuşi finalistele vor fi decise în manşa a doua, care va avea loc pe data de 2 mai, începând cu 22.05. 

FC Basel – Chelsea 1-2 (Schär 87′ penalti – Moses 12′, David Luiz 90+3′)

(25 aprilie, Basel, ora 22:05, difuzare tv: Digi Sport 1)

Primul gol a fost înscris de Moses, în minutul 12, după ce Frank Lampard a executat un corner din colţul stâng. Englezii şi-ar fi putut mări avantajul la o fază a lui Torres, însă spaniolul a nimerit bara.

Finalul de meci a fost dramatic pentru elveţieni. Golul egalizator a venit abia în minutul 87. Însă la 5 minute distanţă Luiz a închis scorul la 2-1 pentru londonezi.

Echipe de start

Basel: Sommer –  P. Degen, Schär, Dragovic, Park –  Frei –  Salah, Elneny, Serey Die, Stocker – Streller.

Chelsea: Cech – Azpilicueta, Ivanovici, Terry, A. Cole – D. Luiz, Lampard – Moses,Ramires, Hazard – Torres

Chelsea a pornit ca favorită în confruntarea cu echipa elveţiană, însă nici Basel nu trebuie subestimată, chiar dacă a pierdut prima manşă. FC Basel este una dintre cele mai imprevizibile echipe din Europa, fiind eliminată de CFR Cluj din Liga Campionilor şi reuşind, în schimb, să elimine la rândul ei din sferturile Ligii Europa Tottenham. Nu trebuie uitat că Tottenham este coşmarul lui Inter, după ce a eliminat formaţia italiană din optimile Ligii Europa după un meci dramatic, pierdut cu 1-4 (3-0 în tur).

Vezi şi LIGA CAMPIONILOR Borussia Dortmund – Real Madrid 4-1, fotbalul spaniol îngenunchiat în Germania!

Fenerbahce – Benfica 1-0 (Egemen Korkmaz 72′)

(25 aprilie, Istanbul, ora 22:05, difuzare tv: Digi Sport 2)

Fenerbahce a avut un joc mai bun decât al Benfica, echipă mult mai experimentată. Totuşi turcii au fost lipsiţi de şansă mare parte din joc, în primele 50 de minute trimiţând mingea de trei ori în bară şi ratând un penalti. Golul a venit târziu, abia după minutul 70, aşa cum ne-au obişnuit turcii în toate meciurile din această ediţie a Ligii Europa.

Benfica, echipă cu jucători dinamici, ofensivi, a fost depăşită la majoritatea capitolelor, cu excepţia câtorva faze care i-au dat emoţii portarului turc, Volkan Demirel. Portughezii mai au o şansă, pe 2 mai, atunci când vor evolua în faţa propriilor suporteri.

Echipe de start

Fenerbahce: Volkan – Gokhan, Yobo, Egemen, Ziegler – Topal, Meireles – Kuyt,Baroni, Sow – Webo

Benfica: Arthur – Pereira, Jardel, Garay, Melgarejo – Matic, Gomez – Salvio, Aimar, John – Cardozo

Turcii au pierdut ultimul meci din campionat cu 0-2, în timp ce Benfica s-a impus cu 2-0 în faţa lui Sporting Lisabona. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă