22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialŞeful Serviciilor americane de Informaţii: Ianukovici nu lasă puterea din mână

Şeful Serviciilor americane de Informaţii: Ianukovici nu lasă puterea din mână

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, are intenţia “fermă” de a rămâne la putere şi probabil va recurge la acţiuni de intimidare şi la mijloace în afara legii pentru a-şi asigura realegerea în anul 2015, afirmă James Clapper, directorul Serviciilor americane de Informaţii, citat de AFP, anunţă Mediafax.

“Evoluţiile politice din Ucraina vor continua să fie marcate de furia publică şi de opoziţia faţă de Administraţia Viktor Ianukovici”, a declarat Clapper în Comisia de Informaţii a Senatului Statelor Unite.

Citeşte şi: Datoria Ucrainei, în creştere

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă