12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞeful PSD Cluj vrea să devină consilier judeţean

Şeful PSD Cluj vrea să devină consilier judeţean

Preşedintele PSD Cluj, consilierul local Remus Lăpuşan, a anunţat că la alegerile viitoare va candida pentru postul de consilier judeţean. “Nu mă interesează un post în conducerea administraţiei, deoarece doresc să îmi continui cariera în business”, a spus Remus Lăpuşan, care este preşedinte – director general, la nivel naţional, al companiei Uniqa Asigurări de Viaţă. Astfel, PSD va propune un alt candidat pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean care ar urma să revină social-democraţilor, dacă aceştia, aliaţi cu PNL şi cu PC, vor câştiga alegerile judeţene.

Conducerea USL Cluj a decis să îi susţină pe doi parlamentari liberali care candidează pentru cele mai importante posturi din administraţia clujeană. Astfel, senatorul PNL Marius Nicoară, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, va candida pentru postul de primar, iar deputatul Horia Uioreanu, care a fost ani la rând şi consilier local, va candida pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Situaţie complicată la Dej

Conducerea USL Cluj a mai decis să îi susţină la viitoarele alegeri pe primarii în funcţie ai PSD şi PNL, în condiţiile în care PC nu deţine nici un post de primar în judeţul Cluj. Singura problemă este în cel mai important fief al USL în judeţ, Primăria Dejului, câştigată în 2008 de reprezentantul PSD, Costan Morar. Acesta a intrat în conflict cu deputatul social-democrat Cornel Itu, care este şi preşedinte executiv al PSD Cluj, dar şi preşedinte al organizaţiei municipale. Remus Lăpuşan nu exclude o împăcare între cele două tabere din PSD Dej. Cel de-al doilea oraş ca importanţă al judeţului Cluj este singura localitate urbană care nu are primar PDL.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă