17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialŞeful Jandarmeriei Bucureşti a fost DEMIS. Motivul: violenţele din Piata Universităţii

Şeful Jandarmeriei Bucureşti a fost DEMIS. Motivul: violenţele din Piata Universităţii

Şeful Jadarmeriei Bucureşti, Eugen Meran, a fost demis, vineri, în urma abuzurilor comise de subalternii săi în urmă cu un an, în timpul protestelor din Piaţa Universităţii,  a anunţat ministrul Radu Stroe, citat de Agerpres.

“Dl. general Meran a fost demis. Este pus la dispoziţie pentru că este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat atunci (la protestele de stradă din 2012 – n.r.). Am mai făcut câţiva paşi. În cursul zilei de mâine lămurim şi cu persoana care dădea cu bocancii ca un animal”, a spus Radu Stroe, vineri seara.

Joi seara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Afacerilor Interne a declarat că va începe un control administrativ pe linia MAI privind ceea ce s-a întâmplat la protestele de anul trecut.

“De mâine voi deschide şi această filă de dosar al MAI. Vreau să o fac. Este necesar să o fac. (…) Eu o să merg pe linia noastră, a controlului administrativ”, a spus Radu Stroe.

La sfârşitul anului trecut, şeful Jandarmeriei Capitalei a fost atenţionat, alături de un şef serviciu în cadrul aceleiaşi structuri, după o anchetă internă ca urmare a unor sesizări venite din partea mass-media potrivit cărora la parada de 1 Decembrie ar fi fost infiltrate în mulţime persoane suspectate că ar fi instigat oamenii veniţi să asiste la eveniment.

Eugen Meran a preluat conducerea Jandarmeriei Capitalei în noiembrie 2010

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...
Ultima oră
Pe aceeași temă