19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialŞeful IPJ Timiş şi alţi 22 de ofiţeri sunt cercetaţi

Şeful IPJ Timiş şi alţi 22 de ofiţeri sunt cercetaţi

23 de ofiţeri din IPJ Timiş, printre care şi şeful acestei unităţi, sunt cercetaţi prealabil, după ce Corpul de Control al ministrului de Interne a verificat activitatea acestora, au declarat oficiali ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit NewsIn.

Potrivit oficialilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), celor 23 de ofiţeri li se impută, în urma controlului dispus de ministrul Constantin Traian Igaş, managementul defectuos şi, în unele cazuri, neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Pe plan local, potrivit unor surse, se vorbeşte că în urma acestor verificări s-ar dori schimbarea din funcţie a şefului IPJ Timiş, comisar-şef Gheorghe Popescu. Sursele au precizat că în locul acestuia ar urma să fie împuternicit un poliţist din judeţul Arad, însă niciun oficial, atât din Ministerul Administraţiei şi Internelor, cât şi din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu a confirmat aceste informaţii.

După evenimentul petrecut la Deta, conducerea IGPR a dispus un control la Poliţia din această localitate, în urma verificărilor 10 poliţişti fiind cercetaţi prealabil. Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul din noaptea de 23 spre 24 iulie, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

În noaptea respectivă, pe fondul unor relaţii tensionate mai vechi, între cinci persoane, printre care şi fiii primarului din Deta, şi alte persoane aflate în faţa Localului “Tabu” din oraşul Deta şi un alt grup a avut loc un schimb de replici care a degenerat în violenţă.

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă