19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialŞeful forţelor internaţionale din Afganistan riscă să fie demis de Obama

Şeful forţelor internaţionale din Afganistan riscă să fie demis de Obama

Preşedintele american “nu exclude (posibilitatea) de a-l demite” pe generalul Stanley McChrystal după publicarea declaraţiilor acestuia despre administraţia americană într-o revistă, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, care a explicat că preşedintele este furios, informează Mediafax.

“Toate opţiunile sunt pe masă” în ceea ce priveşte menţinerea sau nu a generalului McChrystal la conducerea forţelor internaţionale în Afganistan, a afirmat purtătorul de cuvânt Robert Gibbs în cadrul întâlnirii sale obişnuite cu presa.

Dar, a avertizat el, mai întâi trebuie să se încheie reuniunea de miercuri la care a fost convocat generalul, la Casa Albă, de către preşedinte pentru a afla mai multe despre viitorul acestuia.

Obama a aflat de articolul apărut în Rolling Stone despre generalul McChrystal luni seara. “S-a înfuriat” la citirea portretului pe care revista bilunară i l-a consacrat militarului de carieră, a adăugat Robert Gibbs.

În acest articol, generalul îi atacă pe vicepreşedintele Joe Biden, pe care îl ironizează în mod deschis, pe amabasadorul american la Kabul sau pe emisarul Casei Albe în Afganistan şi Pakistan, Richard Holbrooke.

Gibbs a apreciat că aceste declaraţii constituie o “greşeală enormă”, în timp ce secretarul american al Apărării a evocat o “eroare importantă”.

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă