15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialȘeful Direcției Antifraudă ANAF, sub control judiciar pentru trafic de influență

Șeful Direcției Antifraudă ANAF, sub control judiciar pentru trafic de influență

UPDATE: Șeful Direcţiei Generale Antifraudă, Romeo Florin Nicolae, urmărit penal pentru trafic de influenţă, a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția, informează Mediafax.

UPDATE: Șeful al Direcţiei Generale Antifraudă, Romeo Florin Nicolae, a fost scos din sediul DNA Ploiești după trei ore de audieri, iar surse judiciare spun că a fost dus să asiste la percheziţii pe care procurorii le fac în două locuințe ale acestuia din judeţul Prahova, relatează Mediafax.

Romeo Florin Nicolae a fost preluat de ofiţeri din cadrul DNA şi dus să asiste la percheziţii pe care procurorii le fac într-un apartament pe care vicepreşedintele ANAF îl are în Ploieşti şi la o casă a acestuia, situată într-o zonă rurală din judeţul Prahova, au declarat sursele judiciare.

Conform surselor citate, la finalul percheziţiilor Romeo Florin Nicolae va fi dus din nou la sediul DNA Ploieşti, urmând ca procurorii să decidă dacă dispun sau nu măsuri preventive în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă.

UPDATE: Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, i-a propus, miercuri, premierului Victor Ponta suspendarea din funcție, până la clarificarea situației, a șefului Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, suspectat de fapte de corupție, informează Mediafax.

Citește și: Reacția șefului ANAF, după ce vicepreședintele instituției, Romeo Nicolae, a fost citat la DNA într-un dosar de corupție

UPDATE: Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele șefului Direcției Antifraudă ANAF, Romeo Nicolae, pentru trafic de influență, conform DNA 

El ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată  la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova, arată anchetatorii.

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

——————

Romeo Nicolae, șeful Direcției Antifraudă ANAF, a fost citat la DNA Ploiești, în calitate de suspect, într-un dosar de corupție.Nicolae este acuzat de trafic de influență, potrivit Mediafax

Nicolae, care deține şi funcţia de vicepreşedinte al ANAF cu rang de secretar de stat a sosit la sediul DNA Ploiești, în jurul orei 14.40, alături de avocatul său și a subliniat că nu are ce să își reproșeze. 

Întrebat, la intrarea în sediul DNA Ploieşti, dacă în calitatea deţinută la ANAF a făcut fapte care să îi poată fi reproşate, Romeo Florin Nicolae a răspuns doar: “Exclus”.

Conform declaraţiei de avere a acestuia, soţia lui Nicolae lucrează în Direcţia Judeîeană de Finanţe Publice Prahova, iar cei doi deţin trei terenuri şi trei imobile pe raza judeţului Prahova.

În momentul difuzării acestei știri Romeo Nicolae este audiat la sediul DNA Ploiești. 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă