15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Șeful CJ Iași, Cristian Adomniţei, scapă de închisoare. Va fi cercetat...

UPDATE. Șeful CJ Iași, Cristian Adomniţei, scapă de închisoare. Va fi cercetat sub control judiciar

 UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iaşi, care a dispus aceeaşi măsură preventivă şi pentru angajatele CJ Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, conform Mediafax.

Citește și: Adomniței, invective umilitoare față de angajații Serviciul de Audit: “Voi sunteți nebuni la cap?”

—-

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ)  decide, vineri, dacă șeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, va fi arestat preventiv. 

Adomniţei a fost reținut joi de procurori pentru 24 de ore. Ancheta are legătură cu perchezițiile făcute de procurori la CJ Iași, în urmă cu două săptămâni.

Procurorii anticorupție suspectează nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, proiect demarat în toamna anului 2013 prin societatea Laser Co SRL. În acest caz s-au plătit aproximativ 340.000 lei, însa societatea nu ar fi dus la îndeplinire prevederile contractuale, în vreme ce Adomniţei ar fi semnat pentru virarea tuturor banilor.

Citește și: UPDATE. Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi, REȚINUT alături de alte două angajate            

În plus, mai multi angajaţi din institutie care ar fi descoperit neregulile, ar fi fost ameninţati de Adomniţei, căruia ii era teamă ca nu cumva informaţiile să ajungă în mass-media, potrivit procurorilor.

Adomniţei nu este însă singurul reţinut în acest dosar. Carmen Irimescu, şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, dar şi Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, au fost reţinute şi ele de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Şi fina primarului primarului Gheorghe Nichita, Letiţia Popa, administratorul firmei “Laser Co” SRL, a fost reţinută pentru 24 de ore, iar acuzaţia ar fi potrivit presei locale de instigare la abuz în serviciu.

Citește și: Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, s-a autosuspendat din funcțiile deținute în PSD 

 

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă