12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului, trimis în judecată

Şeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului, trimis în judecată

Senol Zevri spune este acuzat că a luat mită 20.000 de lei pentru eliberarea unei autorizaţii de mediu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Senol Zevri, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi membru PDL, pentru luare de mită. Procurorii susţin că, la începutul lunii aprilie 2011, Senol Zevri, în calitate de director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, i-a pretins unui denunţător, prin intermediar, 10.000 euro în vederea eliberării unui acord de mediu solicitat de societatea administrată de acesta. În urma negocierilor, Senol Zevri a primit, în două tranşe, 20.000 lei (echivalentul 5.000 euro), prin intermediul coinculpatului Cocheş Sorin. Denunţătorul este un director de ziar local din Constanţa. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Ieri, înainte de anunţul DNA, Zevri a organizat o conferinţă de presă în care a susţinut că oameni apropiaţi administraţiei locale s-au gândit să se folosească de acest proces pentru a forţa înlăturarea sa din funcţie, mizând pe faptul că înlocuitorul său va da avizul de mediu pentru şoseaua de coastă. Acesta îl acuză direct pe procurorul de caz al DNA că a instrumentat tendenţios cazul. „Miza cuantificabilă în spatele acestui proiect (n.r. – şoseaua de coastă) este de zece milioane de euro”, spune Zevri, care adaugă că scopul DNA nu este soluţionarea cazului, ci trimiterea sa în judecată cu orice preţ, ceea ce ar avea drept consecinţă automată suspendarea sa din postul de director executiv al APM Constanţa. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă