10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialŞefa CNA recunoaște că favorizează televiziunea lui Sebastian Ghiţă

Şefa CNA recunoaște că favorizează televiziunea lui Sebastian Ghiţă

Laura Georgescu este în mijlocul unui scandal după ce din mai multe înregistrări audio difuzate de presă reiese că aceasta ar fi apărat România TV, post deținut de deputatul PSD Sebastian Ghiță, împotriva unor sancțiuni. Din respectivele discuții se înțelege că ordinul de protecție a fost dat de senatorul PSD Georgică Severin, președintele Comisiei de cultură din Senat. Șefa CNA folosește expresii jignitoare la adresa celor doi parlamentari, pe care-i numește, potrivit înregistrărilor, “boul de Ghiță” și “jigodia de Georgică Severin”.

“M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr, iar tu nu profiţi de… aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez… Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi, am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?”, afirmă Laura Georgescu, conform unei înregistrări.

Mai mult, aceasta discută de o posibilă sponsorizare a CNA cu laptopuri, în schimbul protecției asigurate. “Cu laptopuri nu ne sponsorizaţi şi pe noi? Nu ne faceţi şi nouă o donaţie? Cinci bucăţi! Ăla e un jaf, frate, să mor eu, e la preţ de piaţă! Nu ştiu, 1.700, cât dracu e? Nu am înţeles. Lăsaţi, lăsaţi, făceţi-vă că ştiţi ce vreau! Te pup, pa, pa! Să dea nişte laptopuri. Nu, nu, nu ţi le mai…laptopuri, ascultă-mă puţin că o rezolv altfel. (O sun pe Gubernat să văd.) Că n-aş băga, frate, bani în laptopuri. Sunt tâmpită, mă, să iau laptopuri pe bani pentru instituţie, mă, când putem să le luăm altfel, mă, am atâţia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ţi explic? E păcat de Dumnezeu, mă!”, se aude într-o altă înregistrare difuzată de Realitatea TV.

I s-a cerut demisia

Şefa CNA nu a putut fi contactată pentru a comenta acuzațiile. Pe de altă parte, doi membri ai Consiliului, Narcisa Iorga şi Valentin Jucan, i-au cerut acesteia demisia de onoare. La fel a procedat şi senatorul Georgică Severin: „Am cerut public demisia doamnei, dar nu pentru că m-ar fi jignit, ci pentru că domnia sa a făcut o serie de afirmații cum că un post TV ar fi protejat. Cum că s-ar face diverse presiuni”, a menționat parlamentarul, potrivit Pagina de Media.

Scandalul în care este implicată șefa CNA a izbucnit săptămâna trecută, când alte înregistrări audio, realizate într-o școală din București, o arătau pe Laura Georgescu vorbind foarte brutal unor elevi cu vârste între 9 și 12 ani. Laura Georgescu va fi audiată azi de Comisia de cultură din Camera Deputaților pentru modul cum s-a adresat elevilor în cauză.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă