19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSediul PSD Vrancea a tocat 22 de miliarde de lei

Sediul PSD Vrancea a tocat 22 de miliarde de lei

Amenajarea sediului PSD Vrancea din str. Republicii nr. 13 din Focsani l-a costat pana acum pe simplul contribuabil vrancean aproape 22 de miliarde de lei! Astfel, pentru reparatia capitala a cladirii fosta de patrimoniu s-au cheltuit nu mai putin de 10,6 miliarde de lei. Pentru mobilierul cu piese din lemn de santal sau trandafir japonez si corpurile de iluminat s-au cheltuit alte 5,5 miliarde de lei. Numai biroul din cabinetul presedintelui, adica al baronului Oprisan, a costat aproape 1,5 miliarde de lei. Ochii pesedistilor si ai musafirilor trebuie musai sa admire somptuoasele candelabre si spoturi luminoase care se mai regasesc doar prin cancelariile occidentale. Numai o masa de conferinte a costat peste 500 de milioane de lei, o biblioteca alte 336 de milioane de lei, iar o canapea “Imperial” nu mai putin de 117 milioane de lei. Pentru lucrarile de modernizare a imobilului din str. Republicii nr. 13, care au durat trei ani, s-au cheltuit alte 5,78 de miliarde de lei. In total 21,88 miliarde de lei, toti bani din bugetul Consiliului Judetean Vrancea!
Dupa cum a constatat recent Curtea de Conturi intr-un raport inaintat Parlamentului Romaniei, Consiliul Judetean Vrancea nu a dat nici o destinatie imobilului din str. Republicii nr. 13. Cu toate acestea cladirea in chestiune adaposteste sediile cabinetelor deputatilor Miron Mitrea, Cristian Dumitrescu si ale senatorului Angel Talvar precum si al presedintelui PSD Marian Oprisan. Cum banii care s-au investit au fost alocati cu mare larghete de acelasi Oprisan din fondurile CJ, acesta a dat numai pentru mastile de la calorifere suma de 95 de milioane de lei cu tot cu TVA. Controlorii Curtii de Conturi au constatat ca plata banilor s-a facut de la capitolul “cheltuieli materiale” in loc sa fie facuta de la capitolul “cheltuieli de capital”, dupa care s-a operat schimbarea printr-o rectificare de buget. Toate acest sume aruncate in vant de cel supranumit baronul “Portofel” ar putea fi imputate acestuia si consilierilor judeteni care au votat pentru alocarea lor, deoarece cladirii nu i s-a acordat pana in prezent nici o destinatie.

Proprietar liberal la tinerete, chirias pesedist la batranete

In prezent, PSD Vrancea nu figureaza nici macar ca chirias in sediul pe care-l are in stapanire inca din 1992 si pe al carui frontispiciu sta scris cu litere de un metru “Partidul Social Democrat – filiala Vrancea”. Cladirea in care acum se lafaie pesedistii vranceni a fost construita la sfarsitul sec. XIX si i-a apartinut medicului Ioan Macridescu, fost deputat si senator liberal de Vrancea. Imobilul a fost pe lista Directiei Judetene de Cultura, dar a fost scos in anul 2001 printr-un “artificiu” al fostului director pesedist Gh. Vlajie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă