11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSedinta mixta

Sedinta mixta

Sedinta bursiera de luni a fost putin atipica prin aceea ca in topul celor mai tranzactionati cinci emitenti nu s-a regasit decat un singur SIF. Am putea spune ca piata a fost "dominata" de schimburile cu actiuni BRD, insa termenul nu este foarte potrivit situatiei, din moment ce pe intreaga piata de actiuni abia daca am avut tranzactii in valoare de 1,7 milioane euro.
BRD s-a miscat in ultima saptamana in intervalul 4-4,5 lei. Cu toate ca a evoluat descendent, luni a reusit totusi sa se mentina deasupra marginii de jos a intervalului descris mai sus. De remarcat insa volumul de tranzactionare bun, pentru a doua sedinta consecutiv. Majoritatea tranzactiilor au avut loc in partea a doua a zilei. Dinu Calin Alexandru (persoana initiata) a raportat cumpararea a 400 de actiuni la pretul de 4,22 lei/actiune.

TLV inregistreaza o evolutie descendenta si se intoarce in apropierea minimelor de saptamana trecuta. Compania s-a clasat pe locul doi in topul lichiditatii, insa la foarte mare distanta de lider. Cursul a coborat sub nivelul de referinta de vineri la mijlocul zilei, pe fondul unui volum de tranzactionare in crestere. si in cazul sau a fost raportata o rascumparare facuta de o persoana initiata in volum de 200.000 actiuni la pretul de 0,7300 lei/actiune.
Spre deosebire de evolutiile prezentate mai sus, Erste puncteaza o apreciere de 4%, pe fondul unui volum de tranzactionare de 3.000 de actiuni. Se remarca pe piata de la Viena volumele de tranzactionare mari si evolutia neutra din ultimele doua sedinte de tranzactionare. Practic, pe piata vieneza, Erste oscileaza in jurul unor minime multianuale ajungand acum in vecinatatea cotatiei de 7 euro pe actiune, dupa ce in 2007 se tranzactiona peste nivelul de 60 euro pe actiune.

Pe ansamblul pietei, imaginea a fost mixta in sedinta de luni, indicele BET-FI castigand circa un procent, iar restul indicilor pierzand intre 1% si 1,5%.
Actiunile Petrom au inchis in scadere cu 4,7%, la cotatia de 0,1430 lei, cu doar doua zile inainte de anuntarea rezultatelor pe 2008.
Surprinzator, in topul celor mai lichide cinci actiuni s-au strecurat titlurile Antibiotice, care au urcat cu 1,3%.

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...
Ultima oră
Pe aceeași temă