18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialSedii de campanie ale candidatului la prezidenţialele egiptene Ahmad Shafik, atacate

Sedii de campanie ale candidatului la prezidenţialele egiptene Ahmad Shafik, atacate

Sediile de campanie din două oraşe de provincie ale candidatului la prezidenţialele egiptene Ahmad Shafik, ultimul premier al lui Hosni Mubarak, au fost atacate în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat un oficial din serviciile de securitate, citat de AFP, conform Mediafax.

Sediul de campanie din Cairo al lui Shafik fusese deja atacat luni. Noile incidente intervin după anunţul condamnării fostului preşedinte Hosni Mubarak la închisoare pe viaţă şi după achitarea a şase foşti oficiali din serviciile de securitate, ceea ce a determinat mii de egipteni furioşi să iasă pe străzi, în toată ţara.

Un grup de necunoscuţi a pătruns în sediul de campanie al lui Shafik din Fayyoum, la sud de Cairo, apoi i-a dat foc, a afirmat oficialul din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului.

La Hurghada, staţiune de la Marea Roşie, sediile au fost jefuite şi geamurile sparte.

Incendiul de la Fayyoum a fost controlat, iar calmul a revenit în jurul sediilor din cele două oraşe, potrivit aceleiaşi surse.

Shafik urmează să îl înfrunte pe candidatul Fraţilor Musulmani, Mohammed Morsi, în cea de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din 16 şi 17 iunie.

Fostul premier este detestat de mişcările tinerilor pro-democraţie, care au lansat revolta împotriva lui Hosni Mubarak anul trecut, acuzându-l că este omul militarilor care conduc ţara de la înlăturarea fostului preşedinte şi îl consideră un simbol al fostului regim.

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă