14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general al ONU: Israelul trebuie să depună un efort suplimentar pentru...

Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să depună un efort suplimentar pentru a proteja civilii

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a declarat că Israelul trebuie să depună un efort mai mare pentru a proteja populația civilă din Fâșia Gaza în timpul operațiunii militare pe care o desfășoară. În acest sens, Ban Ki-moon, a dat exemplul concret al  acțiunii ”atroce” a armatei israeliene în localitatea Chajaya, acolo unde au fost uciși peste 60 de palestinieni.

"Israelul trebuie să dea dovadă de reţinere maximă şi să facă mai multe pentru a proteja civilii" palestinieni, a declarat Ban în cursul unei conferinţe de presă, la Doha, unde a început un turneu diplomatic în Orientul Mijlociu, scrie Mediafax.

"În timp ce eram în drum spre Doha, alţi zeci de civili, între care copii, au fost ucişi în atacuri militare israeliene la Chajaya", o suburbie a oraşului Gaza, a spus el.

"Condamn această acţiune atroce", a afirmat secretarul general ONU, mai scrie sursa citată.

Ban s-a exprimat după o întrevedere cu emirul Qatarului, şeihul Tamim Ben Hamad Al-Thani, a cărui ţară este principalul sponsor al mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza duminică.

Cele mai citite

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă