1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialSebastian Coe și-a anunțat candidatura la președinția IAAF, în vizita la București

Sebastian Coe și-a anunțat candidatura la președinția IAAF, în vizita la București

Fostul atlet Sebastian Coe şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Ateltism (IAAF). Vicepreședinte al acestui for, el se află în prezent într-o vizită în România.

Coe, 58 de ani, dublu campion olimpic în proba de 1.500 de metri şi dublu vicecampion olimpic la 800 de metri, a condus Comitetul de organziare a JO de la Londra din 2012, conform Mediafax.

Sebastian Coe, preşedinte al comitetului olimpic britanic, va candida pentru postul pe care îl va lăsa liber actualul conducător al IAAF, senegalezul Lamine Diack, în vârstă de 81 de ani, care se va retrage în august 2015, după 16 ani petrecuţi la şefia forului.

Este de aşteptat ca Sebastian Coe să îl aibă contracandidat pe ucraineanul Serghei Bubka, fost recordmen mondial la săritura cu prăjina, care ocupă de asemenea funcţia de vicepreşedinte al IAAF.

Sir Sebastian Coe va primi, joi, din partea preşedintelui COSR, Alin Petrache, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Colanul Olimpic. Coe va primi distincţia în cadrul unei festivităţi care va avea loc la Muzeul Olimpic din Bucureşti.

Cele mai citite

SUA și UE vor creșterea exporturilor de cereale ale Ucrainei, prin România

O nouă reuniune dedicată facilitării exporturilor de cereale ale Ucrainei s-a desfășurat în România, la Tulcea, cu participarea unor oficiali ai României, Ucrainei, Republicii...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă