25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialSe mănâncă între ei

Se mănâncă între ei

Decizia domnului Chiru de a “revizui” deconcentratele i-a băgat în priză sau în boală, după cât este fiecare de ofticos, pe domnii directori. Unii dintre ei sunt contrariaţi de faptul că tocmai partidul din care fac parte, mă refer la PDL, taie în carne vie! Mă rog, dacă „epurarea” ar fi fost declanşată de PSD, după principiul „Vin ai noştri…”, exista posibilitatea ca directorii maziliţi să pozeze în… victime politice, ceea ce le-ar fi dat şansa unei ieşiri onorabile din scenă.

Aşa însă, dacă te uşuieşte propriul tău partid, nu prea e loc de întors… În acest context, rămâne de văzut cum se va derula campania de evaluare a celor aflaţi în fruntea deconcentratelor şi până unde va merge, în privinţa metodelor folosite şi a concluziilor finale, transparenţa…De când cu evaluarea profesională, subit, s-a aprins flacăra verzuie a iniţiativelor caracteristice întrecerii socialiste. Conducerea ACN, de pildă, raportează depăşirea producţiei de pomi fructiferi plantaţi în zona ecluzei Ovidiu!!

În condiţiile în care, se ştie, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră plutesc, zilnic, foarte mulţi…” vapori”. Nu e rău că domnii directori, care se bat de muscă, au intrat în panică. Repet, în condiţiile în care evaluarea se va face pe criterii strict profesionale, şi nu de… gaşcă. Întâmplător sau nu, în aceste zile, în unele unităţi, au fost declanşate controale tematice, via Ministerul Transporturilor etc. Gurile rele spun că ar fi controale cu dedicaţie. Cu sau fără dedicaţie, perspectiva sumbră ca unii să-şi piardă postul pe mâna propriului lor partid va genera noi stări conflictuale în interiorul PDL Constanţa. Mă întreb ce-o fi în sufletul lui Romulus Mincă, de la AJOFM. Din câte ştiu, în situaţia în care Banias ar fi câştigat alegerile, domnia sa avea toate şansele să ocupe postul de prefect al Constanţei. Un motiv în plus pentru Claudiu Palaz, actualul prefect, să fie extrem de exigent… Ce fac pedeliştii? Pe tema evaluării, se mănâncă între ei!

Cele mai citite

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Douăsprezece răniți în urma unor turbulențe la un zbor Qatar Airways

Douăsprezece persoane care călătoreau la bordul unui zbor Qatar Airways de la Doha către Irlanda au fost rănite în timpul unor turbulențe, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă