12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSe cumpără mai puţine calculatoare şi mai multe frigidere

Se cumpără mai puţine calculatoare şi mai multe frigidere

Piața IT a scăzut cu 13% în primele nouă luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2015, până la 275 milioane de euro, relevă studiul GfK Temax.

O scădere mai mare decât cea din IT a fost înregistrată pe piaţa aparatelor şi accesoriilor foto, de 14,2%, până la 16 milioane de euro. Piața imprimantelor și multifuncționalelor a scăzut cu 0,4%, în perioada ianuarie- septembrie, ajungând la 45 milioane de euro.

Cel mai mult a crescut piața de electrocasnice mari, cu 26,2%, la 384 milioane de euro, aceasta fiind urmată de electrocasnicele mici, cu 23% (la 115 milioane de euro) și electronice cu 22,1% (la 261 milioane de euro). În ceea ce privește piața telecom, aceasta a crescut cu 18,8%, comparativ cu ianuarie-septembrie 2015, la 550 milioane de euro. În total, piața bunurilor de folosință îndelungată a crescut cu 13,2%, până la 1,645 miliarde de euro.

Piața de IT din România a înregistrat vânzări de 92 milioane de euro în cel de-al treilea trimestru din acest an, scăzând cu aproape 15% față de aceeași perioadă a anului precedent, reiese din studiul GfK Temax. Trei dintre cele mai importante segmente ale sectorului – desktop-urile, laptop-urile și tabletele au continuat să scadă comparativ cu al treilea trimestru al anului 2015.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă