26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialSe contureaza un nou "zid" al opozitiei

Se contureaza un nou „zid” al opozitiei

Era de asteptat ca fenomenul „migratiei” politice sa se manifeste dupa ce puterea a fost preluata de coalitia formata din Alianta D.A., Partidul Conservator si UDMR. Partenerii de Alianta au inchis usa in nas oricarui reprezentant al partidului care s-a aflat la guvernare pe o perioada de cel putin sase luni. De la alegerile generale a trecut ceva vreme si multi dintre social-democratii care vor sa dezerteze au considerat ca a venit momentul sa mai treaca, ca din intamplare, pe la sediile partidelor aflate la putere, pentru a vedea daca nu cumva gasesc o usa prin care sa se strecoare inauntru. Daca la PD si PNL lacatele troneaza pe usi, cei dispusi sa renunte la calitatea de membru al unui partid care nu se mai afla la putere au batut la intrarea de la Partidul Conservator.
Deputatul Andrian Mihei, presedintele filialei judetene a PC, a declarat ca au fost inregistrate mai multe cereri de adeziune „spectaculoase”. Conservatorul Mihei este, insa, foarte zgarcit cu vorbele. Domnia sa le promite celor interesati de viata politica de la Constanta o multime de surprize. Ca masura de precautie, cererile vor fi analizate cu mare exigenta, in urmatoarele doua saptamani.

Pregatiri pentru alegeri

Conservatorii se pregatesc intens pentru conferinta judeteana, programata sa se desfasoare la inceputul lunii august. Pana la acea data, conservatorii au timp sa depuna candidaturi, actiune pentru care termenul-limita este 27 iulie. Delegatii vor trebui sa desemneze membrii de partid care vor face parte din structurile de conducere ale filialei. Andrian Mihei a declarat ca reprezentantii organizatiilor din teritoriu trebuie sa-i aleaga pe cei 35 de membri ai Consiliului Judetean si pe cei 15 care vor face parte din Biroul Executiv. Conservatorii vor sa fie in pas cu Occidentul: functia de prim-vicepresedinte al organizatiei este platita, pentru ca se incadreaza in randul celor administrative. Conservatorii poarta inca discutii in legatura cu persoana careia i se va atribui functia. Ciprian Lepadatu, omul care se afla permanent in preajma deputatului Andrian Mihei, va fi, mai mult ca sigur, omul care va prelua responsabilitatile administrative ale filialei PC Constanta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă