12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞcolile din Bihor controlate din ordinul prefectului

Şcolile din Bihor controlate din ordinul prefectului

În judeţul Bihor, cinci comisii au verificat grădiniţele şi şcolile, înainte de începerea noului an şcolar. Comisiile au fost înfiinţate prin ordinul prefectului şi au verificat prin sondaj mai multe unităţi de învăţământ.


Ce au descoperit comisiile

Au descoperit că în satul Şerani din comuna Borod, şcoala nu are apă, iar elevii folosesc o fântână a vecinilor. Cele mai mari probleme au fost cu grupurile sanitare. În multe cazuri, acestea sunt impracticabile. Comisia a găsit asemenea situaţii în satele Ceişoara, Cotiglet şi Corbeşti. În 70% din şcolile cu latrine, fosele nu au fost vidanjate. Nici analizele surselor de apă nu au fost făcute, deşi Direcţia de Sănătate Publică Bihor face aceste analize gratuit. În majoritatea şcolilor controlate, spaţiile în care sunt depozitate alimentele din programul guvernamental „cornul şi laptele” nu au sursă de apă.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă