16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialŞcoli închise numai pe hârtie

Şcoli închise numai pe hârtie

Prefectul Claudiu Palaz spune că numărul şcolilor închise din cauza vremii nefavorabile nu este raportat corect.

 

În cadrul videoconferinţei de duminică a ministrului Administraţiei şi Internelor, prefectul Constanţei era informat de reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean că luni vor fi închise în judeţul de la malul mării 71 de unităţi de învăţământ.

Numărul avansat de şefii învăţământului constănţean le-a părut celor prezenţi la conferinţă destul de mare, în condiţiile în care vineri numărul unităţilor şcolare închise era de 68, iar sâmbătă şi duminică vremea dădea semne de îmbunătăţire la malul mării. Ieri dimineaţă, prefectul Constanţei a declarat că, în urma solicitărilor de informare adresate ISJ, numărul unităţilor de învăţământ închise ajunsese la… 8.

„Aşa cum am intuit şi am ridicat această problemă în timpul videoconferinţei, mi s-a părut exagerat numărul de şcoli considerate închise din judeţul Constanţa, drept pentru care am cerut ca această verificare să fie făcută până la ora 9.30. Bineînţeles, realitatea este cu totul şi cu totul alta: avem opt şcoli închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi opt instituţii de învăţământ cu program redus din cauza acestor condiţii”, a prezentat situaţia reală a unităţilor de învăţământ din judeţ reprezentantul Guvernului în teritoriu.

De altfel, Claudiu Palaz s-a arătat nemulţumit de informările primite şi a declarat că îi va înainta ministrului Educaţiei un raport cu privire la această situaţie, pe care a catalogat-o drept dezinformare. „Ceea ce se-ntâmplă la Constanţa nu mi se pare normal, să dezinformezi instituţii ale statului cu situaţia reală din teren”, a mai spus prefectul Palaz, care susţine că în spatele cifrelor umflate nu se ascunde altceva decât „dezinteres faţă de instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa”. 

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă