20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialScoala incepe fara lapte si corn

Scoala incepe fara lapte si corn

Licitatia din judetul Alba este blocata de doua luni de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor

Licitatia pentru programul "Cornul si laptele" este blocata in judetul Alba din cauza unei contestatii pe care una dintre firmele participante a depus-o la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Desi ar fi trebuit sa ofere un raspuns in termen de 10 zile, CNSC nu a solutionat contestatia nici dupa doua luni.
SC Albapam SA Alba a depus o contestatie pentru ca a fost anuntata cu intarziere despre faptul ca nu a fost selectionata pentru faza finala a licitatiei ce urma sa aiba loc in data de 2 august.
"Desi ar fi trebuit sa aflam inca de acum doua luni un raspuns cu privire la sustinerea licitatiei, cu sau fara participarea S.C. Albapam S.A., cei de la CNSC ne spun ca nu s-a reunit deocamdata completul care trebuie sa judece contestatia. Noi pana acum trebuia sa fi incheiat contractele cu firmele furnizoare de corn si lapte pentru ca peste o saptamana incepe scoala", a spus directorul economic al Consiliului Judetean Alba, Marian Aitai.
Pana la organizarea licitatiei, CJ Alba va apela la o solutie de compromis: prelungirea cu 15 zile a  contractelor cu firmele care au castigat anul trecut.
O situatie aproape similara exista si in judetul Cluj, unde scolarii si copiii de gradinita vor incepe scoala fara lapte si corn tot din cauza unei contestatii a licitatiei. Licitatia pentru atribuirea serviciului de aprovizionare si de distributie a produselor lactate si de panificatie a fost contestata de firma Astral Impex din Arad, dar CNSC -ul nu a raspuns inca. Consiliul Judetean Cluj a respins oferta pentru ca firma a oferit lapte UHT in loc de pasteurizat. Firma castigatoare este Napolact.

Cele mai citite

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...

Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, dar punctul de amendă va fi înghețat

Guvernul are în plan majorarea salariului minim european de la 1 iulia la 3.700 de lei din care pragul de netaxare va fi de...

Guvernul taie posturi la Ministerul Justiției. Ce salarii și ce sporuri au consilierii

Executivul are pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai 2024 o Hotărâre de Guvern prin care desființează patru posturi din organigrama Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă