18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialScheletul unui hominid biped de 3,6 milioane de ani, descoperit în Etiopia

Scheletul unui hominid biped de 3,6 milioane de ani, descoperit în Etiopia

Paleontologii au descoperit strămoşului faimoasei fosile „Lucy”. Un nou schelet parţial al speciei hominide Australopithecus afarensis a fost descoperit în regiunea Afar din Etiopia.

Scheletul are vârsta de 3,6 milioane de ani, cu 400.000 de ani mai bătrân decât faimoasa Lucy, care a fost una dintre primii hominizi care s-au ridicat pe două picioare, au dezvăluit cercetătorii în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

Potrivit foxnews.com citat de RTV, oasele descoperite indică faptul că strămoşul nostru mergea deja drept, dar era mult mai masiv decât Lucy, care avea doar puţin peste un metru. Noul specimen a fost numit „Kadanuumuu”, care în limba zonei africane înseamnă om mare.

„Individul era biped şi putea merge la fel ca oamenii moderni”, a declarat autorul studiului, Yohannes Haile-Selassie de la Cleveland Museum of Natural History.

Australopithecus afarensis este cel mai cunoscut strămoş al nostru. Până acum doar un singur schelet aparţinând acestei specii fusese descoperit, în 1974.

Descoperirea a fost făcută de către o echipă internaţională condusă de către Haile-Selassie şi Owen Lovejoy de la Muzeul de ştiinţe naturale din Cleveland.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă