22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialScapari de gaze intr-un bloc din Vitan

Scapari de gaze intr-un bloc din Vitan

Locatarii unui bloc de pe strada Calusarilor (cartierul Vitan) din sectorul 3 al Capitalei au fost evacuati, vineri seara, in jurul orei 21,00, de autoritati, dupa ce au simtit la subsolul blocului un puternic miros de gaz metan, transmite Rompres.

 

Speriati ca s-ar putea produce o explozie, dupa tragedia de vineri dimineata de la Zalau, locatarii imobilului au sunat la serviciul de urgenta 112. Imediat, la fata locului s-au deplasat doua masini ale pompierilor, o ambulanta si doua echipaje ale politiei care au inchis perimetrul, dar si jandarmi si lucratori de la Distrigaz Sud.

 

Locatarii blocului au stat in strada aproximativ trei ore, pana dupa miezul noptii, timp in care lucratorii au cercetat intreaga zona – subsolul imobilului, canalizarile – nicio persoana neavand voie sa intre in bloc sau sa treaca prin fata scarii acestuia.

 

Lucratorii de la Distrigaz au masurat in acest timp concentratia de gaz din zona, care s-a dovedit a fi in limitele normalului, cu exceptia subsolului blocului.

 

In schimb, lucratorii de la Electrica nu au intrerupt curentul in bloc si nici la blocurile alaturate.

 

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, s-a aflat si el in zona, timp de trei ore. "Nu a fost identificata cauza acestui incident. Echipele Distrigaz au sistat cautarile pana dimineata (sambata – n.r.), pentru ca au proceduri speciale la lumina zilei. Noi vom lasa in zona dispozitiv in stare de alerta, dar in acest moment nu mai exista niciun pericol de explozie sau incendiu. Nu avem deocamdata confirmarea ca mirosul intepator care s-a simtit aici venea de la instalatia de gaze", a afirmat Deaconescu.

 

Lucratorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si cei de la Distrigaz au dat voie populatiei sa intre in apartamente la putin timp dupa miezul noptii.

 

Incidentul din cartierul bucurestean Vitan are loc in aceeasi zi in care, la Zalau, in judetul Salaj, a avut loc o explozie, intr-un imobil, soldat ca doi morti, un ranit grav si alte sapte persoane ranite usor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

Ciucă vrea să ne amintească jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, vrea să ne amintească de jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”. A...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...
Ultima oră
Pe aceeași temă