3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialScandal virtual la Primaria Timisoara

Scandal virtual la Primaria Timisoara

Comportamentul unui functionar public din Primaria Timisoara a starnit discutii contradictorii intre consilierul local Adrian Pascuta (PRM) si viceprimarul Adrian Orza (PPCD). Schimbul de replici nu a avut loc insa fata in fata, ci pe taram virtual, pe forumul deschis pe pagina de internet a Primariei. Intr-o singura zi din cursul saptamanii trecute cei doi s-au contrat in mai multe randuri, fiecare postare a unuia dintre ei primind imediat raspuns.
Dialogul virtual a fost deschis de Pascuta, care a reclamat comportamentul unui functionar public la adresa sa si s-a declarat profund dezamagit de modul cum interactioneaza acestia cu publicul. Supararea tanarului peremist pe nenominalizatul angajat al municipalitatii a venit dupa ce functionarul nu a respectat unele promisiuni pe care functionarul i le facuse in mai multe randuri.
“Deranjat de acest comportament ma duc la seful acestui individ. Asa cum era normal, acesta a fost chemat la sef in birou. In timp ce se deplasa spre biroul sefului, intrebat fiind de un coleg ce face individul spune textual "Ma duc sa bat un consilier"”, a scris Pascuta. Acesta a cerut ajutorul colegilor de pe forum si asteapta raspuns de la viceprimar, despre care se stie ca este un impatimit al postarilor pe forum.
Orza a dat un rapuns la cateva minute dupa intrebarile consilierului local, raspuns prin care l-a acuzat pe peremist ca face afirmatii ce seamana cu o anonima a perioadei de trista amintire. Orza a cerut sa se dea nume, altfel este decis sa trateze dialogul drept unul fictiv, cu personaje fictive, ba chiar sa ii ceara explicatii alesului local. “E curios ca am mai discutat despre asta, dar va feriti in continuare sa dati exemple concrete. Ce urmariti de fapt? Un subiect teoretic de discutie pe forum? O acuza facuta evident gratuit la adresa tuturor functionarilor? Sau doriti rezolvarea unei probleme punctuale?”, a replicat viceprimarul. Raspunsul este calificat drept “absolut dezarmant”, iar Pascuta il banuieste pe reprezentantul Executivului Primariei ca vrea sa ingroape aceste aspecte. Aceasta si pentru ca, a spus consilierul, a mai facut o reclamatie la adresa unui alt functionar si nu s-a luat nici o masura impotriva lui.

Pascuta – un “neica nimeni” pentru forumisti

Spiritele par sa se incinga, din moment ce viceprimarul apeleaza la caracterele mari, strigand parca nervos la peremist sa spuna un nume si sa inregistreze reclamatia la Primarie. Cearta se muta din spatiul virtual in plenul Consiliului Local de la finele lunii in curs, cand cei doi promit sa dezgroape subiectul si sa ii aiba mediatori pe ceilalti consilieri si nu cetatenii de pe forum. Acestia din urma tind sa ii dea dreptate viceprimarului, spre dezamagirea lui Pascuta, care ajunge sa fie tratat cu replici de genul: “Pe acest forum esti un neica nimeni, la fel ca si mine sau orice alt forumist”.
Pentru Orza, afirmatiile lui Pascuta sunt caraghioase, ba chiar este banuit ca doreste sa castige capital electoral, prin apropierea de forumisti. “Preocuparea dvs. de a intra in contradictie cu mine si chiar cu dvs. pe alocuri incepe sa capete o conotatie pe care evit sa o comentez”, a postat presedintele PPCD Timisoara. Infuriat, consilierul a scos artileria grea, trecand la amenintari. “Afirmatiile jignitoare pe care le faceti de foarte multe ori nu vor ramane fara urmari, domnule Orza. Evident ca nu voi cobori la nivelul dumneavoastra si nu voi face jigniri gratuite, dar, va asigur ca daca veti continua in acest mod voi uita de menajamente si voi scoate in evidenta inclusiv aspecte pe care pana acum am evitat sa le discut”, a raspuns Pascuta.

Tehnici de urmarire a functionarilor

Intr-una din sedintele de Consiliu Local din acest an, Adrian Pascuta, probabil enervat ca personalul primariei nu ii prioritizeaza nevoile, a propus sa se instituie caietele de reclamatii pentru cetatenii care vin in contact direct cu functionarii publici. Adept al tehnicilor mai moderne, viceprimarul Adrian Orza a plusat si a spus ca se vor monta camere de luat vederi, pentru urmarirea angajatilor, tocmai pentru ca stie ca nici functionarii, dar nici cetatenii nu sunt perfecti. In dialogul amintit au intervenit, a doua zi, si alti “forumisti”.

Cele mai citite
00:00:43

VIDEO. Președintele Javier Milei se întâlnește cu Volodymyr Zelenskiy

Președintele Javier Milei s-a întâlnit duminică (10 decembrie), la Buenos Aires, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, iar noul lider argentinian i-a oferit lui Zelenskiy...

Studiu: Cât vor cheltui românii de Crăciun?

Cum ultimele zile ale sezonului de cumpărături pentru sărbători se apropie, un sondaj realizat de Klarna, rețeaua globală de plăți și destinație de cumpărături...

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...
Ultima oră
Pe aceeași temă