10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialScandal politic pentru Şcoala generală „Mihai Eminescu“

Scandal politic pentru Şcoala generală „Mihai Eminescu“

Scandalul legat de Şcoala generală „Mihai Eminescu” din Arad continuă. Clădirea a fost retrocedată şi Primăria a plătit o chirie de peste 700.000 de euro din 2006 şi până acum. Primarul Gheorghe Falcă doreşte să mute elevii în clădirea Poliţiei de frontieră, deşi Ministerul de Interne spune că în spaţiul respectiv funcţionează încă Poliţia de Frontieră Arad şi au fost efectuate investiţii pentru a fi mutate Serviciul de paşapoarte şi cel de permise auto, pentru care autorităţile plătesc chirie la Galleria Mall.

Controverse politice

Gheorghe Falcă a iniţiat o hotărâre de Consiliu local municipal pentru ca Prefectura Arad să iniţieze, la rândul său, un proiect de Hotărâre de Guvern şi a afirmat că a vorbit personal cu ministrul de Interne care i-a promis că va muta Şcoala generală „Mihai Eminescu” la Poliţia de Frontieră.

Colegul său de partid, senatorul PDL, Constantin Traian Igaş, fost ministru de Interne, a explicat că acest lucru este, practic, imposibil până când România va fi primită în spaţiul Schengen şi atunci efectivele Poliţiei de frontieră vor fi diminuate.

Deputatul PSD, Flavius Măduţa, prin intermediul consilierilor locali USL, a propus un proiect de hotărâre prin care Consiliul local municipal Arad să cumpere clădirea în care se află Şcoala generală „Mihai Eminescu”, însă proiectul a fost respins de către consilierii coaliţiei locale PDL-UDMR-PPDD, care formează majoritatea în Consiliul local municipal (CLM) Arad. „Am redactat un proiect de hotărâre în CLM, prin consilierii municipali ai USL, pentru achiziţionarea imobilului, în ideea că este mai bine să plătim rate decât o chirie mare. În acest fel, se puteau face investiţii pentru renovarea şcolii. Din păcate, proiectul a fost respins de majoritatea din CLM, după ce primarul Falcă a asigurat consilierii şi opinia publică, prin intermediul mass-media, că în urma discuţiei sale cu ministrul de Interne, municipalitatea va primi sediul Poliţiei de Frontieră de pe strada Mărăşeşti”, a declarat deputatul Flavius Măduţa.

Deputatul PSD Flavius Măduţa l-a interpelat pe ministrul de Interne în Parlamentul României, dar acesta i-a răspuns că mutarea şcolii în clădirea unde acum funcţionează Poliţia de frontieră nu este posibilă.

Acesta a făcut public răspunsul ministrului şi îl acuză pe primarul Aradului că… ocoleşte adevărul. „Având în vedere faptul că primarul Falcă nu a prezentat nici un document în acest sens, am adresat o întrebare ministrului de Interne pe această temă. Răspunsul a fost acelaşi primit de autorităţile locale şi de Prefectură anterior: ministerul nu poate ceda spaţiul solicitat de autorităţile locale. Motivele ţin de deficitul de spaţiu al Ministerului Administraţiei şi Internelor în municipiul Arad şi de investiţiile deja realizate în sediul Poliţiei de Frontieră. Vreau să remarc aici corectitudinea de care a dat dovadă fostul ministru de interne Igaş, care a declarat public că ministerul nu poate ceda spaţiul respectiv în acest moment. Constat astfel că primarul Falcă nu a spus adevărul cu privire la situaţia sediului şcolii generale „Mihai Eminescu””, a declarat Flavius Măduţa, deputat PSD într-un colegiu din municipiul Arad.

Falcă: „Ministrul nu are caracter“

Replica a venit imediat de la primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Edilul l-a acuzat de lipsă de caracter pe fostul ministru de Interne. Liberalul Radu Stroe. „Dar domnul ministru a promis că ne va da acea clădire pentru unitatea de învăţământ. Faptul că nu şi-a ţinut cuvântul este o problemă de caracter a domnului ministru.

Eu m-am ţinut de cuvânt, iar Primăria a elaborat şi supus votului un nou proiect de hotărâre pentru a putea primi acea clădire”, a declarat Gheorghe Falcă pentru presa arădeană. El îl acuză de lipsă de caracter şi pe deputatul Flavius Măduţa şi spune că acesta nu a făcut nimic pentru a rezolva problema şcolii. „Nu îi permit lui Gheorghe Falcă să facă astfel de insinuări la adresa mea. Ar face mai bine să lămurească interesele pe care le are la mall-ul de unde se teme că vor pleca cele două servicii publice, de paşapoarte şi permise auto. Nu de alta, dar am impresia că ne aflăm în situaţia clasică în care „hoţul strigă hoţii!”, a replicat Flavius Măduţa.

Gheorghe Falcă spune că reprezentanţii Ministerului de Interne nu îşi onorează promisiunea

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă