13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialScandal politic pe DN 7

Scandal politic pe DN 7

DN 7, Deva-Arad-Nădlac, este plin de gropi. În urmă cu doi ani lucrările de reabilitare au fost făcute pe ploaie şi, după o perioadă relativ scurtă, gropile au reapărut. Pentru a evita accidentele de circulaţie, Compania Naţională a Drumurilor Naţionale şi Autostrăzilor a limitat viteza de circulaţie pe un drum european la 30 de kilometri la oră. Gropile de pe DN 7 au încins şi clasa politică din Arad. Politicienii se acuză unii pe alţii, în timp ce şoferii merg cu viteza melcului.

USL acuză regii asfaltului de soarta DN 7

În unele locuri, gropile au ajuns adevărate tranşee, iar DN 7 arată ca după război. În urmă cu doi ani de zile a fost reabilitat, dar regii asfaltului au făcut un lucru de mântuială. DN 7 este o rută de interes strategic pentru România şi este foarte important în acelaşi timp pentru judeţul Arad, însă acest lucru nu reiese din starea sa fizică.

USL Arad acuză guvernările PDL. Deşi a fost reabilitat cu eforturi financiare importante în perioada 2007-2009 (când la guvernare s-au aflat PNL, în intervalul 2007 – 2008, apoi PSD, în 2009), apoi reparat de mai multe ori, DN 7 arată ca după război. „Din cauza acestor gropi, traficul este îngreunat, se pune în pericol siguranţa celor care îl tranzitează, se distrug maşinile. Gropile de pe DN 7 sunt expresia incompetenţei celor de la PDL, care au realizat investiţii costisitoare care se dovedesc foarte repede inutile. Este inadmisibil ca o investiţie de anvergura celei de pe DN 7 să se dovedească utilă doar doi sau trei ani. Din păcate, românii sunt nevoiţi şi acum să suporte consecinţele pentru incompetenţa şi corupţia din timpul guvernării PDL. Aceste lucrări sunt «opera» cunoscuţilor «regi ai asfaltului» protejaţi de PDL. În loc să putem utiliza resursele bugetare şi aşa puţine pentru noi investiţii, suntem nevoiţi acum să alocăm bani din nou pentru DN 7, pentru că drumul va trebui reabilitat din nou”, a declarat deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Falcă acuză Guvernul

Primarul PDL al Aradului, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, inginer de drumuri le transmite adversarilor săi că USL este vinovată de soarta DN 7 pentru că recepţia lucrărilor a avut loc anul trecut, când această alianţă se afla la guvernare. Gheorghe Falcă spune că în primăvara anului 2012, directorul general al CNADNR a semnat recepţia lucrărilor, împreună cu echipa de specialişti de la Bucureşti. Responsabilitatea Guvernului după expirarea garanţiei este de a întreţine drumul şi de a efectua pregătirile pentru iarnă, mai spune democrat-liberalul arădean.

Gheorghe Falcă a mai precizat că „municipalitatea a avut luni o întâlnire cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a solicitat Primăriei Arad aprobare pentru prelungirea DN 7 pe Calea Şiriei astfel încât reparaţia pe care «Drumurile Naţionale» o va efectua să cuprindă şi Calea Şiriei, alături de sensul giratoriu de pe centură. Şi, dacă tot vorbim de guvernarea USL, solicitarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara arată că Guvernul Ponta nu are în planurile pe acest an continuarea lucrărilor la pasaje. Regionala de Drumuri a dorit ca această aprobare să se întindă până la mijlocul anului viitor, acesta fiind termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor. Le-am acordat trei luni, aşa cum este şi normal, pentru o astfel de intervenţie, cu condiţia de a reabilita Calea Şiriei şi de a o întreţine. În caz de necesitate, după aceea le vom acorda un nou termen”, a declarat Gheorghe Falcă.

Cât a costat acest drum

DN 7 a fost reabilitat în judeţul Arad în perioada 2007-2009 şi lucrările au costat 54 de milioane de euro. Garanţia a fost de trei ani de zile şi a expirat de curând. Cu toate că DN 7 este plin de gropi, nu a fost folosită garanţia pentru repararea lui.

 

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă