15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialScandal la FIFA: singurul contracandidat al lui Blatter se retrage

Scandal la FIFA: singurul contracandidat al lui Blatter se retrage

În pragul alegerilor pentru preşedinţia FIFA, care vor avea loc miercuri la Zurich, qatarezul Mohamed Bin Hammam a decis să-şi retragă candidatura. Acuzat de fapte de corupţie pentru care va fi audiat astăzi, Bin Hammam era singurul care îi contesta preşedinţia lui Sepp Blatter, longevivul preşedinte în funcţie al FIFA. La 75 de ani, acesta se află în faţa celui de-al patrulea mandat în fruntea FIFA, acum fără să mai fie stânjenit de nimeni în cursa pentru un nou mandat de preşedinte.

Bin Hammam, 62 de ani, şeful Confederaţiei de Fotbal din Asia, a declarat că retragerea sa “nu trebuie să fie asociată cu investigaţia comitetului de etică al FIFA”, acesta spunând că va apărea astăzi la audieri pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Sepp Blatter este şi el acuzat de aceleaşi fapte de corupţie.

“Nu pot să permit ca numele pe care l-am iubit (FIFA) să fie târât tot mai mult prin noroi, din cauza competiţiei întredoi indivizi. Jocul însuşi şi oamenii din întreaga lume care îl iubesc trebuie să vină pe primul loc”, a mai spus Bin Hammam, conform BBC.

Acuzaţiile de corupţie se referă la o întâlnire a Uniunii de Fotbal din Caraibe, care a avut loc pe 10 şi 11 mai în Trinidad Tobago, unde Bin Hammam şi Jack Warner, vicepreşedinte al FIFA, ar fi oferit sume de bani care au ajuns şi la 40.000 de dolari unor membri ai federaţiilor din Caraibe, pentru “proiecte de dezvoltare”.

Bin Hammam a acuzat faptul că, dacă este vorba de corupţie, atunci şi Sepp Blatter ar trebui acuzat de aceste fapte, pentru că ştia de sumele de bani oferite, dar nu a raportat nimic. Blatter va fi şi el audiat astăzi de Comitetul de etică al FIFA.

Cele mai citite

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Un sfert din liniile STB vor circula pe trasee modificate în acest weekend

Majoritatea troleibuzelor, un sfert din tramvaie și o parte semnificativă din autobuze vor circula pe trasee modificate în acest weekend (11 și 12 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă