18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialScandal fără precedent în noaptea de anul nou

Scandal fără precedent în noaptea de anul nou

Aproximativ 600 de persoane care au petrecut revelionul la Palatul RSR din Podari au spart pahare şi farfurii şi au invadat bucătăria, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi. Oamenii au chemat Poliţia, în timp ce personalul unităţii a plecat.

 

Oamenii susţin că, în loc de mâncarea promisă, ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi. „Ne-au dat un peşte care mirosea urât, era stricat de ceva timp, şi în rest nimic. Am făcut foamea. Ca antreuri ne-au pus nişte alune, iar eu am găsit un vierme uscat. Aşa ceva este incredibil la un restaurant cu o reputaţie bună”, a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat.

Oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi au spart pahare şi farfurii. Unii chiar s-au apucat să gătească singuri.

De teama oamenilor, personalul localului a plecat din restaurant. „Ne-am dus peste bucătari, iar una dintre femei a început să plângă şi ne-a spus că mana­gerul a plecat şi nu s-a ocupat. Ne-a spus că dacă ne e foame să ne luăm noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prăjituri, alţii şi-au făcut singuri câte o friptură pe plită. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor”, a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Revoltaţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu.

„Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai mulţi oameni, participanţi la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea îndoielnică a mâncării, respectiv a peştelui. Se pare că ospătarii şi administratorii restaurantului au plecat pentru că atunci când am ajuns aici am observat că nu avem cu cine să vorbim. Invitaţii au fost destul de nemulţumiţi de calitatea mâncării şi de lipsa unui personal adecvat care să-i servească şi ar fi spart pahare şi farfurii. Din fericire nu s-a recurs la acte de violenţă”, declara şeful Poliţiei Craiova.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Dolj spun că au mers marţi la restaurantul din Podari unde oamenii care au petrecut Revelionul, au făcut scandal, susţinând că au primit peşte alterat, şi că „la prima vedere” nu au constatat nereguli.

„Am aflat despre incident, am chemat un coleg şi am mers la faţa locului. În momentul în care am ajuns lucrurile erau încheiate, consumatorii erau plecaţi acasă şi Poliţia făcuse constatarea. Nu a mai existat nici mâncare stricată, nici mâncare nestricată. Clienţii, după servirea primului fel din meniu, care a fost peşte, după ora 24.00, când ar fi trebuit să servească felul al doilea, nu au mai avut răbdare până se serveşte la fiecare masă acest articol. În acel moment un grup de consumatori, care, se pare, erau în stare mai turbulentă, au intrat în bucătărie şi au gonit bucătarii şi au luat cât a dorit fie­care. Unii au luat foarte mult, unii nu au luat deloc”, a declarat marţi şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Dolj, Gheorghe Marinescu.  Acesta a mai precizat că i-a chemat pe patronii localului pentru a-i prezenta facturile produselor care erau în meniu, pentru a vedea cu exactitate dacă au fost achiziţionate alimentele menţionate. „Eu am văzut deja câteva dintre facturi, însă i-am chemat să le vedem cu atenţie pe toate. La prima vedere, nu credem că sunt nereguli, dar vom vedea. Oricum, acest restaurant este recunoscut pentru organizarea unor mese mari. Noi am vorbit cu patronii localului şi au spus că, de fapt, ei sunt cei păgubiţi pentru că le‑a fost vandalizată bucătăria”, a mai spus Marinescu.  

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

OMS avertizează. Doar trei zile vor mai putea funcționa serviciile de sănătate din sudul Fâșiei Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai există combustibil suficient pentru a asigura funcționarea serviciilor de sănătate din sudul Fâșiei Gaza doar pentru...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...
Ultima oră
Pe aceeași temă