19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialScandal efervescent cu dizolvarea PSD

Scandal efervescent cu dizolvarea PSD

Abia ales preşedinte al PSD Maramureş, fostul şef al AVAS, Mircea Ursache, l-a „decapitat” pe şeful dizidenţei din Baia Mare, Mircea Dolha, după ce iniţial l-a scos din echipa de conducere a filialei judeţene. Practic, Mircea Ursache a dizolvat conducerea organizaţiei municipale PSD din Baia Mare. Dolha, preşedintele PSD Baia Mare, cea mai importantă filială a social-democraţilor maramureşeni, l-a susţinut în alegerile pentru  şefia filialei judeţene pe contracandidatul lui Ursache, avocatul Dorin Buda, fost subprefect. După ce a câştigat alegerile, Ursache a trecut la represalii făţişe faţă de conducerea PSD Baia Mare.

Mutarea lui Ursache

Mutarea lui Ursache „pare să compromită orice şansă de a câştiga funcţie de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, vacantă de la arestarea lui Cristian Anghel”, spun surse din PSD, apropiate de fostul lider al PSD Baia Mare, Mircea Dolha.

Până acum, potrivit rezultatelor sondajelor de opinie împărtăşite de surse politice din toate cele trei partide cu şanse la câştigarea Primăriei Baia Mare, adică PNL, PDL şi PSD, viceprimarul Mircea Dolha este cotat cel mai bine din posibilii candidaţi la alegerile locale anticipate. Cu toate acestea, Ursache a dizolvat Comitetul Executiv al PSD Baia Mare şi l-a numit la conducerea organizaţiei municipale, în locul lui Dolha, pe consilierul local Dumitru Matei. „Analiza activităţii PSD Baia Mare a avut sorgintea în demisia lui Aurel Bizo (n.red., consilier municipal şi trezorier al PSD Maramureş), o surpriză, având în vedere că acesta era proaspăt promovat în organizaţia judeţeană. E un act de indisciplină faptul că discuţiile despre această demisie s-au făcut în afara Biroului Judeţean”, a motivate Ursache, preşedintele PSD Maramureş. El a mai afirmat că Dolha nu va fi candidatul PSD pentru Primăria Baia Mare.

Dolha spune că „unii colegi de la judeţ” l-au taxat neelegant şi nefundamentat, însă nestatutar. „Am sa dovedesc în forurile interne ale PSD că decizia e nestatutară”, a spus Dolha despre modul în care va reacţiona la lovitura aplicată de Ursache.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă