20.5 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialScala din Milano vine la Oradea

Scala din Milano vine la Oradea

– "Concertul de Craciun" va avea loc vineri seara, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

– Este pentru prima data cand prestigioasa institutie milaneza concerteaza in Oradea.

Orchestra celebrei scala din Milano va concerta vineri la Oradea. Concertul va avea loc de la ora 20:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea.
Organizatorii promit un program variat, de la arii celebre – "O sole mio", "Traviatta", "Cotofana hoata", "Nessun Dorma" – pana la muzica de film. In pauze, cei care vor veni la spectacol vor putea asculta melodii interpretate de Corul de Camera "Fiat Lux" dirijat de profesoara Antonia Nica. Potrivit presedintelui asociatiei Unimpresa, Antonio Sorgenti, organizatorul evenimentului, beneficiarii concertului vor fi copiii de la Caminul Felix, care vor primi 2.500 de euro din vanzarea biletelor. Pretul unui bilet este de 100 de lei, iar acestea se pot procura de la birourile Unimpresa din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bihor. Pana acum au fost puse in vanzare in jur de 600 de bilete.

Ansamblul Scaligero din cadrul Scalei milaneze va concerta pentru prima oara la Oradea. Autoritatile locale si organizatorii spera insa ca in viitor acesta sa devina o traditie in orasul nostru. "Prin acest concert se vor intari relatiile dintre autoritatile locale si comunitatea italiana. Aducand Ansamblul Scaligero la Oradea am vrut sa demonstram ca relatiile noastre cu Romania nu se limiteaza numai la afaceri, caci este esentiala si cultura sau arta ", a spus Antonio Sorgenti.
"Incercam sa finantam partial astfel de evenimente de talie mondiala. Este destul de dificil, pentru ca astfel de evenimente costa mai mult decat un festival al berii, de exemplu, dar dorim sa ajungem la performanta de a avea anual doua sau trei concerte de asemenea grandoare", a declarat viceprimarul Rozalia Biro.

Evenimentul este organizat de asociatia Unimpresa, in colaborare cu Consiliul Local Oradea si Consiliul Judetean Bihor. Pentru acest concert, care va costa in jur de 65.000 de euro, municipalitatea oradeana a alocat din bugetul local 15.000 de euro, Consiliul Judetean Bihor 5.000 de euro. Restul sumei a fost platit de Unimpresa si din sponsorizari. Artistii vor sosi in Oradea vineri dupa-amiaza.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă a vizitat Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, început în 1989, și finalizat în proporție de 90%

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat, luni, lucrările de la Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, care au fost începute...

Biden îl numește pe Trump delincvent

Joe Biden l-a numit pentru prima dată "delincvent" pe rivalul său în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, Donald Trump, după verdictul...

Cum l-a turnat la DNA candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, pe fostul edil Lucian Iliescu

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, este disperat să obțină un al treilea mandat, iar acesta este cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă