18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialScala din Milano, spectacol cu usile inchise

Scala din Milano, spectacol cu usile inchise

Cateva zeci de sibieni s-au asezat, luni dimineata, rabdatori, la coada in fata Agentiei Teatrale din Sibiu, pe b-dul Balcescu, pentru a cumpara biletele suplimentare puse in vanzare la concertul de luni, 26 februarie, al Ansamblului “Scaligero di Milano”. Organizatorii evenimentului au anuntat inca de saptamana trecuta faptul ca vor deschide total pentru public cel de-al doilea concert al muzicienilor Operei Scala din Milano, astfel ca alte 195 de bilete au putut fi cumparate de amatorii de muzica buna.
“Am aflat de concertele celor de la Scaligero, desi oamenii le-au confundat cu un spectacol de opera. Eu am avut ocazia sa-i urmaresc si intr-un concert din Austria si am fost pur si simplu incantata de maiestria lor. Nu vreau sa pierd ocazia de a-i vedea si la Sibiu. M-am bucurat cand am aflat ca biletele la spectacol au fost suplimentate”, a declarat una dintre abonatele concertelor la Filarmonica din Sibiu.
Puse in vanzare la ora 10.00, biletele pentru concert s-au vandut in mai putin de o ora si jumatate.

Underground pe Balcescu

La Sibiu, ocaziile de a face performanta in fata clientilor unor cluburi cunoscute nu sunt rare si devin, de cele mai multe ori, momente perfecte pentru a testa reactia publicului sau a criticilor de tot felul care se exprima inclusiv in mass-media. Orasul are locurile sale “underground”, unde turistii sau amatorii reprezentatiilor artistice fara pretentii pot petrece clipe de adevarata incantare.
“Imperium Pub”, pe b-dul Balcescu, este locul ideal pentru a audia un concert tarziu de jazz live, “Art Café”, pe strada Filarmonicii, iti ofera dese expozitii de pictura si grafica, iar clubul “Stage” iti aduce in fiecare joi trupele de rockeri… la tava. “Sigi Kultur Café” si “Atrium” se numara, poate, printre cele mai cunoscute cluburi sibiene ce fac casa buna cu arta de toate felurile.
Concerte, expozitii, simpozioane si – mai nou – teatru de cafenea sunt evenimentele pe care le puteti urmari in programul acestor inedite scene de spectacol. “Atrium Café”, in Piata Huet, este, probabil, cea mai noua locatie “underground”, in care puteti urmari in fiecare miercuri seara spectacolele de teatru ale trupei de tineri actori “Join”. Pentru miercuri, 14 februarie, amatorii de teatru de cafenea pot urmari one woman show-ul “La Dumnezeu in chirie”, al tinerei Viorica Geanta Chelbea. Spectacolul incepe la ora 21.00.

Ultimii tarani – moartea lenta a satului romanesc

Astazi, la Studioul “Astra Film”, din Piata Huet, de la ora 14.00, amatorii de film pot urmari o noua parte a trilogiei de film documentar “Ultimii tarani”, realizata de cunscutul antropolog Angus Macqueen din Marea Britanie. Seria in trei parti, realizata in 2003, urmareste destinul a trei familii de romani a caror viata este marcata de realitatile emigrarii.
Satul maramuresean Budesti reprezinta o lume a trecutului, cu carute trase de cai si cu oameni care traiesc in vechile lor credinte. Tinerii din sat nu vad nimic romantic intr-o asemenea existenta si si-au indreptat privirile catre Occident. La Budesti, fiecare familie are pe cineva plecat ilegal la munca in strainatate. “Temptation” (Tentatii) analizeaza impactul intalnirii a doua culturi si diferenta dintre asteptarile si sperantele varstnicilor si cele ale tinerilor in satul romanesc de azi.
Observational, atent si impresionant, filmul evidentiaza schimbarile petrecute in comunitatile rurale in urma caderii comunismului si a deschiderii catre Occident. In “Ultimii tarani” vedem agonia culturii rurale, care a supravietuit celor doua razboaie mondiale si unei jumatati de secol de comunism, iar acum e pe cale sa dispara dupa numai cativa ani de democratie. Trist, dar atat de adevarat!

Program marti

 

• “Sibiu, tinutul meu natal”, www.sibiulmeu.ro, 1 ianuarie-31 decembrie 2007, CNM “Astra”;
• “Tezaure umane vii” – 2 ianuarie-1 martie, ora 10.00, Casa “Hermes”, CNM “Astra”;
• “Sibiu, oras european”, expozitie – 20 ianuarie-18 februarie, ora 10.00, Muzeul de Istorie;
• Capodoperele din Pinacoteca baronului Samuel von Brukenthal, expozitie de pictura, Palatul Brukenthal, Piata Mare, ora 11.30;
• “Ultimii tarani – Tentatii”, documentar de Angus Macqueen (UK), Studioul “Astra Film”, Piata Huet, ora 14.00;
• “Les Etats”, expozitie de arta contemporana, Andreea Diaconu, Galeria “ArtVo”, b-dul Magheru, nr. 10, vernisaj, ora 19.00;
• Café Jazz Silex, clubul “Imperium Pub”, b-dul Balcescu, ora 20.30.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă