12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSatele Unite majorează bugetul alocat securităţii cibernetice

Satele Unite majorează bugetul alocat securităţii cibernetice

Pentagonul prevede să îşi majoreze în 2017 cu 15,5% bugetul destinat războiului cibernetic, pentru a fi capabil să apere reţelele americane, dar să şi atace reţelele inamice, a afirmat joi secretarul american al apărării, Ashton Carter, citat de AFP, scrie Agerpres. 

Activitatea grupării Statul Islamic pe internet sau furtul datelor cu caracter personal a mai multor milioane de angajaţi federali stocate pe computerele guvernului arată că războiul informatic este din ce în ce mai "sofisticat" şi "sever", a declarat demnitarul american în faţa unei comisii bugetare a Congresului. 

În consecinţă, Pentagonul propune să ridice la 6,7 miliarde de dolari bugetul său consacrat războiului cibernetic în 2017, cu puţin peste 1% din bugetul total al Apărării (582,7 miliarde de dolari), în creştere cu 900 de milioane de dolari faţă de anul precedent, a adăugat Ashton Carter. 

Aceste sume vor fi utilizate pentru a apăra mai eficient reţelele informatice americane, militare şi civile, dar şi pentru a putea, dacă va fi necesar, să dispună de "opţiuni militare" pentru a răspunde actelor de piraterie masivă contra computerelor americane, a explicat el. 

De asemenea, este vorba despre a dispune de arme cibernetice, care s-ar putea alătura armelor mai tradiţionale în caz unui conflict militar convenţional, a adăugat secretarul Apărării. 

Riscul atacurilor informatice ocupă un loc substanţial în ultimul raport legat de ameninţările la adresa Statelor Unite, prezentat joi de directorul serviciilor de informaţii americane, James Clapper.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă