12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞase medalii pentru România, la Olimpiada de Ştiinţe

Şase medalii pentru România, la Olimpiada de Ştiinţe

Elevii români au obţinut trei medalii de argint şi trei de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, informează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat remis redacţiei.

Cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt Robert Cristian Râclea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), Theodor Axenie (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală) şi Alexandru Zancă (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti).

Citeşte şi: Elevii români, premiaţi la competiţii internaţionale de informatică

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ioana Patricia Işfan (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Regado Goncalo Araujo (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava), respectiv Mihnea Daniel Zoican (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, care s-a desfăşurat în perioada 3-12 decembrie, este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe, două teoretice individuale şi una practică pe echipe -formate din 3 membri- la trei discipline (chimie, biologie şi fizică).

Citeşte şi: 200 de copii, scor perfect la un concurs naţional de matematică

La cea de-a X-a ediţie au fost prezenţi 223 de elevi din 42 de ţări.

Olimpicii români revin în ţară vineri, la ora 13.05, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă