10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialSarkozy şi Barroso s-au certat pe tema expulzării romilor

Sarkozy şi Barroso s-au certat pe tema expulzării romilor

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi şeful CE, Jose Manuel Barroso, au avut “un schimb de cuvinte violent” pe tema expulzării romilor, a spus premierul bulgar Boiko Borisov, prezent la summitul liderilor Uniunii, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Borisov, “nu s-a decis nimic” în cursul summitului UE pe această temă, iar liderii europeni vor încerca “într-un viitor summit” să pună la punct “o strategie pe termen lung pentru găsirea unei soluţii”.

Sarkozy a negat însă incidentul. “Nu a existat niciun schimb violent de cuvinte între mine şi Barroso, doar i-am spus sincer ce crede Franţa”, a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă. “Dacă există cineva care şi-a păstrat calmul şi s-a abţinut de la declaraţii excesive, acela sunt eu”, a mai spus Sarkozy, sperând că lucrurile “vor reveni la normal”.

Pe de altă parte, cancelarul austriac Werner Faymann a criticat comentariul Parisului despre modul în care este tratat “un mare stat” în problema romilor, subliniind că toate membrele UE trebuie tratate la fel. Pierre Lellouche, secretar de stat francez pe probleme europene, a criticat modul în care Bruxelles-ul tratează Franţa în acest dosar. “Nu aşa te adresezi unui mare stat”, a spus el.

“Un lucru este incontestabil: CE este gardianul tratatelor şi ea este cea care stabileşte dacă un tratat a fost sau nu încălcat. Asta se aplică şi Franţei, şi ţărilor mici şi celor medii”, a spus cancelarul austriac.

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă