21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialȘantajul lui Vlasov: „N-aș vrea să sufere și copiii altuia”

Șantajul lui Vlasov: „N-aș vrea să sufere și copiii altuia”

Mihai Vlasov, aflat în arest la domiciliu pentru mită de un milion de euro, are un nou dosar penal, în care e acuzat de șantaj. Vlasov riscă acum să ajungă din nou după gratii.

Procurorii DNA susțin că, folosindu-se de un înscris olograf, Vlasov l-a amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) că îl toarnă la Parchet pentru fapte de corupție dacă nu îi va mușamaliza faptele sale penale pe care le-a săvârșit la CCIR până la arestarea sa preventivă.

Mihai Vlasov a transmis șantajul într-un plic sigilat, prin fiica sa, Vanda Vlasov, fost prim-vicepreședinte la Curtea de Arbitraj Comercial Inter­național al României. Președintele interimar CCIR nu a ținut cont de amenințări și a sesizat DNA.

Epistola către președintele interimar

Potrivit DNA, destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simţit ameninţat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât şi pentru familia sa, mai ales că la finalul epistolei olografe era specificat „n-aş vrea să sufere şi copiii altuia”.

După demiterea lui Mihail Vlasov din funcția de președinte al CCIR, noua conducere a evaluat activitatea acestuia și a sesizat DNA cu privire la faptele penale constatate. În perioada verificărilor, Mihail Vlasov i-a dat telefoane președintelui interimar al CCIR de mai multe ori, spunându-i, sub formă de amenințări, că „nu este bine ce face”. Scrisoarea de amenințare i-a transmis-o ulterior amenințărilor telefonice.

Reamintim că Mihail Vlasov a fost arestat preventiv pentru că a cerut mită un milion de euro de la un om de afaceri pentru a-i obține câștigarea unui litigiu comercial aflat pe rolul Curții de Arbitraj Internațional al României, unde fiica sa Vanda era prim-vicepreședinte. Vlasov a fost prins în flagrant după ce a primit suma de 200.000 de euro. Din interceptări, s-a aflat că Vlasov obișnuia să joace sume mari la cazinouri, că uneori rămânea fără bani și împrumuta sume mari de la interlopii cămătari.

Mihail Vlasov a fost deja trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită în stare de arest preventiv, iar în timpul procesului a reușit să obțină schimbarea măsurii cu arestul la domiciliu în baza unor acte false obținute de fiica sa, Vanda, cu ajutorul unor angajați de la Curtea de Arbitraj. Vanda Vlasov a fost ajutată de secretara Curții de Arbitraj, Cassandra Chirilă, și de asistentul arbitral Daniela Domnica Pop.

Vanda Vlasov a fost pusă sub acuzare pentru instigare la favorizarea infractorului și fals intelectual, iar cele două angajate de la Curte au fost acuzate de favorizarea infractorului și fals intelectual.

După descoperirea acestor falsuri, procurorii DNA pot cere rearestarea preventivă a lui Mihail Vlasov.

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă