13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSămânţă de scandal în USL Mangalia

Sămânţă de scandal în USL Mangalia

De când cu noua găselniţă politică numită USL, liberalii constănţeni par să se fi resemnat definitiv şi iremediabil. Ce-i drept, nici până la acest moment PNL Constanţa nu a rupt inima târgului, dar măcar, din când în când, Puiu Haşotti mai făcea câte o caterincă pe diverse teme prezidenţiale.

Rar, foarte rar, ca să nu bată totuşi la ochi, se uita urât către PSD, ca şi cum cu chestia asta inexpresivă i-ar fi pus la punct! Drept dovadă, la Constanţa, USL s-a ţesut singur, de la sine, fără suspine… Capriciile şi orgoliile de doi lei ale unor lideri au subminat şi Alianţa D.A. de la Constanţa, pe motiv că senatorul Haşotti se simţea mereu vexat de luările de cuvânt ale lui Stelian Duţu, care, din reflex, dând din coate, ajungea mereu în faţă.

Se înţelege de la sine că vocaţia pentru şefie a liderilor PNL şi PD a favorizat apariţia sămânţei de scandal. Povestea se repetă cu USL, dar la o altă scară. Deocamdată, sfidând regulile primare ale USL, liberalii şi-au băgat coada în filiala de la Mangalia, mizând pesemne şi pe sprijinul necondiţionat al lui Zanfir Iorguş, care are tot interesul să-i facă viaţa grea primarului Tusac.

Deputatul Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa, a băgat, chipurile, Mangalia în baia testelor şi a sondajelor de tot felul, acreditând ideea că partidul său are prima şansă la Primărie. Domnia sa nu ne spune cine este candidatul minune, pesemne altul, pentru că cei de până acum nu au inundat în lacrimi, precum Moscova, inima Mangaliei!

Sorin Andrei, omul cu demisia pe post de bondar, şi-a dat singur cu stângul în dreptul. Reactivarea lui Oleniuc ar fi un eşec sigur, după reţeta Filimon, de la alegerile trecute. Un intrus selecţionat de pe alte meleaguri ar închide definitiv istoria liberală la Mangalia.

Poate că Zanfir Iorguş se pregăteşte să se dea din nou de trei ori peste cap, cunoscute fiind afinităţile lui faţă de PNL Mangalia. Şi reciproca. O astfel de variantă ar grăbi ruperea USL Constanţa, fiind cunoscută dragostea pe care pesediştii locali i-o poartă deputatului pedelist.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă