20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSalvati Teatrul de Stat!

Salvati Teatrul de Stat!

» Scandalul institutiilor de cultura din Constanta a luat amploare.

» CJC cere instantei sa judece in regim de urgenta cererea prefecturii.

Pe frontispiciul cladirii in care ar trebui sa functioneze Teatrul de Stat a fost amplasat un banner pe care scrie, cu litere de-o schioapa, "Institutie culturala inchisa abuziv de prefectul Danut Culetu". Urmare a demersului reprezentantului Guvernului in teritoriu, s-a suspendat aplicarea hotararii CJC privind infiintarea Teatrului de Stat Constanta. Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, considera ca, prin interventia sa, prefectul incalca legea care permite forului judetean sa decida cu privire la soarta institutiilor de cultura.
Salariatii, fosti sau actuali, se afla intre ciocan si nicovala. Pe de o parte prefectul, care sustine ca ar fi trebuit sa se revina la forma de organizare a teatrelor de dinainte de 2004, pe de alta, presedintele CJC, care sustine ca banii pot fi cheltuiti mai judicios daca se aplica Hotararea 131/2007 a CJ.
Pentru ca este vorba depre situatia a 150 de angajati, presedintele CJC a solicitat instantei de contencios sa programeze cat mai repede judecarea dosarului, nu la sfarsitul lunii octombrie, asa cum fusese stabilit.
Angajatii institutiei de cultura considera ca la mijloc ar fi "masinatiuni" pe care ei nu le cunosc. Liviu Manolache a declarat ca, din punctul de vedere al situatiei institutiilor de cultura, Constanta este rusinea tarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă