26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSăli de operaţie, contra cost, în Brăila

Săli de operaţie, contra cost, în Brăila

Spitalul Judeţean de Urgenţă pregăteşte săli de operaţie cu aparatură de ultimă generaţie, pe care să le închirieze contra cost medicilor din afara unităţii care doresc să realizeze intervenţii chirurgicale.

„Pregătim o schemă după model american, ca strategie, cu săli de operaţii, care pot fi închiriate de spital celor care sunt de meserie şi fac proba că sunt chirurgi şi au o anumită activitate. Ei vor veni cu bolnavul, iar noi vom pune la dispoziţie sălile de operaţie, contra cost.

Sperăm ca în doi ani de zile, după ce spitalul va avea suficiente săli de operaţie moderne, să punem în practică această idee”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Preşedintele CJ Brăila a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, nu este nevoie de o legislaţie specială care să-i permită să pună în practică acest proiect, mai ales că actualele reglementări pe linie medicală nu interzic asemenea practici.

“Legislaţia permite. Atât timp cât noi îi dăm medicului instrumentarul sterilizat, asistenţi, poate chiar şi mâna a doua pentru doctorul care face operaţia. Partea postoperatorie tot spitalul o va asigura, la fel şi Terapia Intensivă”, a mai spus Stancu. CJ Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane de lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila. „Vrem să avem o Terapie Intensivă care să rezolve problemele brăilenilor.

În prima şedinţă de CJ se va intra cu investiţia pentru sălile de operaţie. Sunt într-o fază avansată şi demersurile pentru secţiile de Pediatrie şi Cardiologie. Ne-am propus să facem şi o secţie de Neurochirurgie dotată ultramodern. Sunt 250‑300 miliarde lei vechi pe care le vom cheltui în 2011 pentru investiţii în Spitalul Judeţean”, a explicat Stancu.

Cele mai citite

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă