14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSăgeata-Farul: derbiul orgoliilor

Săgeata-Farul: derbiul orgoliilor

Cele două echipe dobrogene se întâlnesc, azi, în ultima partidă a stagiunii 2012/2013, campionat pe care l-au încheiat pe locuri diametral opuse.

Cele două reprezentante ale judeţului Constanţa în eşalonul secund au avut parte de un sezon agitat. Farul a fost din nou la limita supravieţuirii şi doar un miracol în finalul stagiunii a făcut ca marinarii să nu ia drumul Ligii a III-a. Săgeata a fost mai mereu pe locurile fruntaşe şi în cele din urmă a încheiat pe poziţia a doua, loc ce teoretic duce în eşalonul de elită al fotbalului autohton. Năvodărenii nu au primit însă licenţa pentru că nu au stadion şi au făcut apel. Acesta se va judeca până pe 7 iunie, iar până pe 10 iunie Săgeata ar trebui să ştie dacă sezonul următor va juca în Liga a II-a sau urcă în primul eşalon.

Până la luarea deciziilor administrative, azi, de la ora 18.00, Farul şi Săgeata joacă în ultima partidă a stagiunii. Marinarii vor neapărat trei puncte pentru a demonstra că s-ar fi salvat de la retrogradare chiar dacă Sportul nu ar fi fost exclusă. „Seria de jocuri bune şi de rezultate care ne-au dus în situaţia de a ne scăpa de retrogradare va fi uitată dacă pierdem meciul cu Săgeata. Toată lumea o să spună că Farul nu a retrogradat pentru că a fost exclusă Sportul, nu pentru că a obţinut nişte rezultate bune. De aceea, ne trebuie cele trei puncte la meciul de miercuri. Avem obligaţia să câştigăm, dar nu pentru că sunt orgolii în joc, ci pentru că noi avem nevoie de cele trei puncte. Trebuie să fim foarte pregătiţi, chiar dacă jucătorii echipei din Năvodari au avut patru zile libere. Îmi aduc aminte de Danemarca. Jucătorii ei erau la plajă şi au fost chemaţi la Campionatul European. Au câştigat atunci fără nici un fel de pregătire prealabilă. Noi însă avem nevoie să fim pregătiţi. Trebuie să fim atenţi deoarece şi cu o echipă de juniori avem probleme dacă nu suntem pregătiţi”, a declarat antrenorul Farului, Ion Răuţă. Jocul de azi le opune pe Farul, locul 10 în ierarhia eşalonului secund şi pe Săgeata, poziţia a doua.

Meci între fostele glorii

Înainea jocului dintre echipele Farul şi Săgeata va avea loc o partidă demonstrativă între foşti marinari. Evenimentul este organizat la iniţiativa fostului farist Fane Petcu. La meci şi-au anunţat prezenţa cei mai reprezentativi jucători ai Farului din ultimele 2-3 generaţii. Antonescu, Turcu, Mareş, Tîlvescu, Constantinescu, Mustafa, Buduru, Ion Moldovan, Carabaş, Cristi Munteanu, Dan Ştefănescu, Niţă, Anghel, Barbu, Pitu, Gîtej, Zahiu, Sărăcin, Gîrjoabă, Popa, sunt doar câteva nume care vor îmbrăca din nou tricoul Farului.

18.00  este ora de start a ultimului joc din actuala stagiune, pentru Farul şi Săgeata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă